Byrådet i Bergen forsvarer femdoblingen av bompenger

Byrådet i Bergen forsvarer femdoblingen av bompenger som helt nødvendig for bekjempelse av luftforurensing i Norges vakreste by. På grunn av alle bilene på fossilt drivstoff så legger det seg en giftsky og eim av råtne dinosaurer, som fossilt drivstoff er, over hele byen. Dette har lenge vært et stort problem for byens innbyggere som ber byrådet om å ta affære før det går på helsa løs.

Skal kjøpe store mengder Wunderbaum

Når det nå skjer en femdobling av bompengene, så skjer ikke det helt uten kritikk. En del forståsegpåere har kritisert byrådet vilt og hemningsløst i kommentarfeltene på Facebook og lurer på hvordan i helvete en femdobling kan hjelpe på luftkvaliteten. Her har byrådsleder Harald Schjelderup svaret. “Vi skal kjøpe inn 14 trailerlass med Wunderbaum”, sier byrådslederen. 

Byrådslederen avviser at økning av bompenger ikke fungerer. Alle steder der det har vært økning i bompengene har alle fått det bedre påstår byrådslederen. Videre svarer byrådslederen, “Hele byen kommer til å lukte som en rånebil fra 90-tallet. Og det har ingen av død av.”

Avstemning om lukt

Ikke nok med at det nå skal kjøpes Wunderbaum for 22 millioner, men byrådet har vært så storsinnet at de ønsker å være demokratiske i avgjørelsen av hvilke lukter det skal være på Wunderbaumen. Så langt er det Wunderbaum med lukt av Skogfrisk, Black Classic og Strawberry som er favoritter. Man kan ikke blande for mange lukter da blir det bare kvalmt, sier byråd Tryti.

Så passer det jo helt perfekt nå før jul. Alle de treformede Wunderbaumene hengene i gatene. Det kommer til å bli julestemning til langt ut i 2027. 

Les også om 5 grunner til ikke å besøke Molde.

Kommentarer

kommentar