Barack Obama arbeidsledig etter 8 år i samme stilling

Barack Obama arbeidsledig

Barack Obama arbeidsledig etter å ha hatt fulltidsstilling i det hvite hus i 8 år. Ikke bare er Barack Obama arbeidsledig, han regner med å miste boligen sin også. Det kan bli tøft for den 55 år gamle afroamerikaneren fremover.

Tobarnsfaren fra Hawai, nå bosatt i Washington, går tøffe tider i møte. De siste 6 årene har antall arbeidsplasser voks, og naturligvis arbeidsledigheten gått ned. For minoritetene i USA er det ikke like bra. Med en arbeidsledighet på ca 5,5% i snitt over hele landet, ligger arbeidsledigheten på ca 8% for afroamerikanere i landet.

Utakknemlig jobb

I følge sikre kilder skal Barack Obama ha hatt minst 3 ulike stillinger siden han fylte 40 år. Han stod i fare for å miste jobben allerede for 4 år siden. Daglig fikk han kritikk for å gjøre en dårlig jobb og være inkompetent, men klarte likevel å holde på jobben i 4 år til. Hans siste stilling var ikke noe særlig bra jobb. Det var lange dager på kontoret, og en stilling som førte til at det var lite muligheter for å ta fri eller ferie. Barack Obama skal ha uttalt at det var bedre enn ingenting, selv om det var en utakknemlig jobb.

Fra værre til værst

Som om det å være arbeidsledig ikke var ille nok, må nå Barack Obama sørge for sin egen helseforsikring til seg selv og familien. Han hadde tidligere dekket medisinske utgifter fra sin arbeidsgiver. Eksperter sier at dette kan fort bli enda dyrere snart. Det er krefter i sving som vil fjerne de eksisterende helseforsikringene som er på markedet. Og prisen er forventet til å øke drastisk. Kona skal ha uttalt at med Barack Obama arbeidsledig kan det bli lange og lite meningsfylte dager. Det er fort gjort å gå hverandre på nervene i en sånn situasjon.

Les også: Barack Obama blir hvis Donald Trump vinner

Det beste er over

Fremtiden for en arbeidsledig i hans alder, og i tillegg er afroamerikaner, ser ikke lys ut. Kanskje det blir noen midlertidige deltidsjobber. Men at han vil få en like meningsfylt jobb igjen, det kommer neppe til å hende. Det er leit for han, og alle andre i hans situasjon.

Kommentarer

kommentar