Hvor mange stater er det i usa?

Hvor mange stater er det i usa?

Hvor mange stater er det i USA? Er du en av de som trodde det var 50 stater i USA? Ta en kikk her og finn hvor mange det egentlig er.

Vell, hvis du trodde det var 50 stater i USA, så hadde du helt rett. Det er en stund siden det var mindre enn 50 stater. De to siste statene, Hawaii og Alaska, ble føderale stater i 1959. Så siden det har vært 50 stater i USA. Ikke 48, som før 1959. Det er heller ikke 52 stater som mange tror, og at de har 50 stjerner i flagget for det passer bedre enn 52.

Hvor mange stater er det i USA om et par år? Det vil nok fremdeles være 50 stater i USA. Den amerikanske borgerkrigen slo fast at delstatene ikke har mulighet eller rett til å løsrive seg i fra USA. Så statene ser ut som de blir sittende fast i USA en god stund. Så lenge Amerikas forente stater skal eksistere blir det nok 50 stater. Det er jo selvfølgelig klart at nåværende president Donald Trump kan fint klare å kjøre USA på ræv og vel så det. Kan jo hende de snart er russiske.

Hvor mange stater er det i USA når Donald Trump er ferdig som president? Det gjenstår å se. Kan hende det ikke er noen igjen. California skal ha folkeavstemning i 2019 om det skal gå ut av unionen. Hvis de får flertall for det blir det i såfall en egen republikk. Republikken California vil ta med seg nesten 40 millioner mennesker ut av unionen. I areal er det den tredje største staten i USA. Kun Alaska og Texas er større. Totalt et areal på 424 000 kvadratkilometer. Det kan bli meget interessant og se hvordan Donald Trump og resten av landet reagerer på et ja-flertall. Med fare for at Texas kommer til å gjøre det samme.

Les også: Amerikanske stater alfabetisk

Kommentarer

kommentar

One thought on “Hvor mange stater er det i usa?

Comments are closed.