Take me home, country roads er reinspikka løgn

Take me home, country roads ble spilt inn av John Denver. Visste du at det meste med sangen er reinspikka løgn? John Denver var ikke fra Virginia, hverken vest eller øst. Han har heller aldri vært bosatt i Virginia. Faktisk har han aldri en gang vært i Virginia.

John Denver ble født i Roswell, New Mexico. Han døde i California og bodde for det meste i Aspen, Colorado. Ikke i West Virginia. Som mye annet i livet til John, så var han heller ikke forfatter av sangen. Selv om han tok æren for den. 

Take me home country roads er skrevet av Bill og Taffy Danoff mens de kjørte Clopper Road, Maryland route 117. En fire-felts motorvei og slettes ingen landevei. Paret Bill og Taffy ville egentlig bare skrive om et eksotisk sted, ikke nødvendigvis West Virginia. Kunne like gjerne vært Europa, skal Bill Taffy ha uttalt i 2011.

I en avstemming for 10-12 år siden ble Almost heaven (fra sangen Take me home…) stemt ned som slagord for West Virginia til fordel for “Wild, Wonderful”.

John Denver døde dessverre i 1997 i en flyulykke. Han var selv pilot på et lite småfly da det gikk i bakken. Han hadde heller ikke lov til å fly, da han mistet sertifikatet på grunn av fyllekjøring.

Neste gang vil vi se på hvordan mannen til Jolene er en kødd, og Jolene mest sannsynlig er psykotisk.

Om du har tenkt deg på ferie til Steinkjer, vær grei å les denne først: Besøke Steinkjer i ferien? Her er 5 grunner til å la være

Kommentarer

kommentar