Sosiopat kjennetegn du må være på vakt for

Sosiopat kjennetegn du kan kjenne igjen en sosiopat eller finne ut om du er en sosiopat. Alle har vi møtt noen, garantert. Men du vet det kanskje ikke? De er ofte de hyggeligste og mest sjarmerende personene du har møtt. Under det sjarmerende ytre skjuler de seg i alvorlige personlighetsforstyrrelser. Så hva er en sosiopat?

Sosiopater har en del sosiopat kjennetegn som du lett kan kjenne igjen. I følge psykologer er det snakk om en alvorlig personlighetsforstyrrelse. Her er de sosiopatiske trekk som gjør at du kan kjenne de igjen.

Hva kjennetegner en sosiopat?

Er forsiktige og tilregnelige.

Har lett for å knytte seg til andre mennesker.

Holder på samme jobb i lang lang tid.

Har som regel familie.

Blir sjelden opprørte og sinte.

Disse kjennetegnene gjør at sosiopater har store problemer med å bli forstått av sine medmennesker. Dette er ting de gjør uten tegn til anger og uten tanke på konsekvenser.

Sosiopat symptomer

Om du eller noen andre kan krysse av minst 3 symptomer på denne lister, har du eller den sosiopatiske trekk. Her er en sosiopat test du kan sjekke deg selv, dine nærmeste eller kanskje din sjef.

1. Holder lover og sosiale normer hellig.

2. Lyver eller bedrar sjelden eller aldri.

3. Er kalkulerende og planlegger langt inn i fremtiden. Gjerne inn i neste liv.

4. Interessert i andres sikkerhet.

5. Tar avstand fra vold og agressivitet.

6. Oppfyller alltid sine forpliktelser.

7. Føler anger og skyld.

Sosiopat kjennetegn

Fikk du 3 rette eller mer? Da er du mest sannsynlig en sosiopat. Til motsetning fra psykopati eller sosiopati ikke medfødt. Sosiopati er tillært som regel i hjemmet. 

Hva kan du gjøre om du selv eller noen av dine nærmeste er rammet av personlighetsforstyrrelse? Eller har du andre sosiopat kjennetegn som ikke er listet her? Det første du må gjøre om du kjenner deg igjen i testen ovenfor, er å ta kontakt med fastlegen for videre henvisning til en mentalinstitusjon. 

Lurer du på hvor du kan treffe en psykopat? Sjekk denne artikkelen fra E24.

Siden vi først er inne på helse, les også om Hvordan gå ned i vekt fort med trening.

Kommentarer

kommentar