Skrivesperre stopper Donald Trump fra å skrive presidentordrer

Skrivesperre stopper Donald Trump fra å skrive presidentordrer.

Skrivesperre har satt en stopper for Donald Trump til å signere flere presidentordrer. Donald Trump har skrevet under så mange presidentordrer at han vet ikke lengre hva han skal skrive, sier en av de ansatte i det hvite hus.

Skrivesperre er ingen spøk. Det kan ramme de beste. Selv Donald Trump kan bli rammet av skrivesperre. Når det skal gå på bekostning av signering av presidentordrer, da er det alvorlig. Verdens mest effektive president i USA får rett og slett ikke gjort jobben sin. Han skriver selvsagt ikke presidentordrene selv, men de er ikke gyldige før han har satt sin gyldne signatur på dem. Det har nå skrivesperre satt en stopper for.

Donald Trump er ikke den første som har blitt rammet, og er neppe den siste heller. Alle de store forfatterne i verden har selv hatt skrivesperre en eller annen gang. Men hva kan man da gjøre? Vi vil jo gjerne at Donald skal forsette å signere disse viktige presidentordrene.

Her har vi listet opp en del forskjellige tips vi håper han vil prøve. Flere av dem kommer fra forfattere som selv har blitt rammet av skrivesperre tidligere.

12 tips for å løse opp skrivesperre

1. Først prøv å ta en pause fra signeringen.

Gå ut, få deg noe frisk luft. Gå en liten tur og prøv å klarne hodet litt. Gjerne en tur i parken rundt det hvite hus mens du spiller noe avslappende musikk.

2. Skriv om noe annet i 10 minutter.

Et annet triks for å løse opp en skrivesperre kan være å skrive om noe helt annet i 10 minutter. Sett på en stoppeklokke og skriv om noe helt annet en det du hadde tenkt å skrive om i 10 minutter. Det kan være hva som helst. Ikke bry deg om skrivefeil, grammatikk eller noe som helst.

3. Bytt om på det du skal skrive om.

Om du står helt fast, så prøv å bytt om på det du skal skrive om. Står du fast på f.eks Donald, prøv mellomnavnet eller etternavnet først. Det kan også løse opp en skrivesperre.

4. Bla opp på en tilfeldig side i en bok.

Ta ut hvilken som helst bok fra bokhyllen, slå opp på en tilfeldig side og skriv av den første setningen du ser der. Dette kan føre deg inn en situasjon der du er nødt til se ting fra et nytt perspektiv. Hjelper det ikke med første bok, gjenta til du kjenner at skrivesperren begynner å løsne.

5. Still mindre krav til det du skal skrive.

En av de største grunnene til skrivesperre er frykten for å mislykkes. Om du stiller mindre krav til deg selv, så burde frykten forsvinne. Ikke ta det så tungt om du skriver Donald med to n’er eller begynner Trump med S i stedet for T. Krav til egen perfeksjonisme hemmer skrivingen din.

6. Skriv det uventede.

Her er to spørsmål du kan stille deg selv om du står bom fast.

– Hva er mest forventet at jeg skal skrive?

– Hva er mest uventet at jeg skal skrive?

Velg gjerne det mest uventede.

7. Google emnet ditt.

I ditt tilfelle blir det å google Donald Trump. Men for guds skyld, ikke ta på bilde søk. Det kommer til å gjøre vondt verre og du blir antakelig aldri kvitt noe skrivesperre. Den kommer i stedet til å bli kronisk.

8. Tving deg selv til å skrive.

Selv om du står helt fast så tving deg selv til å skrive. Skrivesperre er ikke fysisk, og kan av og til bare overvinnes om du forsetter å skrive. Selv om du skulle spore av, så forsett å skriv. Skriv hva som helst.

9. Skriv ned en liste.

Skriv ned en liste over alt du skal ha med. Skriv ned alle navnene du skal signere med, så vil det gå lettere å gjøre selve signeringen. Ta deg gjerne litt god tid med listen for å få med alt.

10. Bytt hånd.

Å bytte hånd kan løsne selv en tøff skrivesperre. Dette fordi at det gor deg helt nye impulser når du bytter hånd. Det kan faktisk gi en helt ny følelse, og til og med en følelse av at det er noen andre som gjør det. Et veldig hyppig brukt triks som brukes av verdens fremste forfattere.

11. Fjene ting som distraherer.

Ta bort ting som du blir distrahert av. Skruv av tv’en. Spark ut hunden og kona. Send barna på barnehjem. Av og til er det bare fred og ro som hjelper.

12. Bare skriv det navnet ditt.

Ikke alle tipsene vil virke for alle. Skrivesperre virker veldig forskjellig på folk. Og ulike folk trenger ulike metoder for å komme i gang igjen. Det viktigste er uansett at du ikke slutter å prøve.

Skulle likevel ingenting av disse tipsene nytte, og skrivingen bom fast kan du vurdere terapi. Det finnes mange dyktige psykologer som har behandling av skrivesperre som spesialfelt. Og husk Google er din venn når det gjelder å finne disse.

Les også om hvorfor Kina ikke vil innføre demokrati

Lykke til med skriving Donald.

Kommentarer

kommentar