Staten øker skatten med 2,35%

Etter massiv røykeslutt i det ganske land, viser det seg at Staten nå får inn svimlende 1,35 milliarder kroner mindre pr. år i avgifter. Dette har ført til at staten nå øker skatten.

Dette kombinert med høy arbeidsledighet (Oljearbeidere på Vestlandet) og store NAV utbetalinger til disse, ser ikke finansminister Siv Jensen noen annen løsning enn at vi øker skatten med 2,35%

Med denne løsningen så vil vi få inn nok til å dekke for de som har sluttet å røyke, samt at det vil bli igjen en liten «slump» som vi skal bruke til å få kjøpt inn litt flere flykninger så hotelleiere i bygda kan håve inn litt flere millioner, sier Siv Jensen.

Siv Jensen vil også si at dette var noe som de fleste nordmenn burde ha sett komme. Antirøyk grupper og andre som er røykemotstandere vil bli bedt om å melde seg inn i antirøyk foreninger, slik at skatten ikke blir belastet de som allerede røyker. Det vil bli meget feil å straffe de som faktisk får inn penger i kassa.

Andre forslag som har kommet frem på Stortinget er å ta skyhøye avgifter på kjøp av bolig nr.2. Denne avgiften vil bli på ca. 25% av kjøpesummen på bolig nr.2 og prosenten vil doble seg ved kjøp av bolig nr. 3 osv.

Denne bolig avgiften og «antirøyk skatt» vil bli innført i løpet av 2016, da vi må rekke det før det er stortingsvalg, sier Siv Jensen.

Kommentarer

kommentar