ADHD TV: Glem 4K, nå kommer 5G

Samsung vil ta HD TV til nye høyder. Samsung kommer nå med sine 5G tv som skal overgå 4K. De har kommet med en helt ny teknologi for sine IPS paneler som de kaller Advanced Digital High Definition TV,  også kalt ADHD TV.

I følge presseansvarlig i Samsung Norge, Petter Sørli, kan han fortelle at dette er en tv på steroider. Han legger til at han aldri noen gang har sett en så levende og energisk tv noen gang. Det er faktisk mulig det også har en sammenheng med Samsung sitt valg av navn til denne nye teknologien.

Oppløsningen på nye ADHD TV er mer enn 16 ganger høyere enn 4k. Og mer enn 8 ganger oppløsningen til 8K apparater. Det før 8K er på markedet. Der 4K har 4000 pixler horisontalt har ADHD TV 65,535 pixler horisontalt og 7000 vertikalt, noe som gjør dette til en super widescreen. Oppløsningen vil bli kalt 7000 PPP (HD TV har 1080P), og oppdateringen på bildet skjer i svimlende 11,7GHz.

Men er ADHD TV så fantastisk? For øyeblikket er det faktisk helt ubrukelig. I hvert fall inntil det kommer filmer eller sendinger i det nye ADHD TV formatet, eller ADHD filmer. Vi er spent på om Sony har plater som støtter det nye formatet klart. Sony annonserte tidligere i år Violett Curved Ray (VC-R) som arvtager for BlueRay.

3D er på vei ut, ADHD TV skal støtte VR. Konseptet blir det samme som Samsung Gear VR der skjermen blir montert på brillene.

Kommentarer

kommentar