Aggressiv flue fra Sveio skal avlives

Aggressiv flue fra Sveio skal avlives

Sveio kommune skal nylig ha gjort vedtaket om skadefelling av en flue av typen stilettflue. Selv om stilettfluer kan minne en del om rovfluer, er de vanligvis ganske harmløse. Hårkledningen en vakker gull eller sølvfarget tettsittende hårdrakt. Vingene er slankt utformet.

Aggressiv flue, et offer?

Stilettfluen fra Sveio har i mange år vært kjent for sin til tider aggressive oppførsel. Fluen skal visstnok ha hatt problemer med både mobbing og traumer i oppveksten. Flere ganger har det vært vitner til at fluen har fått gjennomgå. Men nå må den annerledes stilettfluen bøte med livet. Forbrytelsen: fluen er en flue, og gjør som fluer flest ville gjort i samme situasjon.

Facebook grupper

I de siste dagene er det opprett Facebook grupper til støtte for fluen. Det er nemlig ikke alle som ønsker fluen fra Sveio død. Enkelte har til og med tilbudt å omplassere fluen helt uten omkostninger for kommunen. Politikerne i kommunen derimot lar seg ikke rikke. Det er slettes ikke sikkert at den lar seg integrere med fredelige husSkadefellingen er vedtatt og vil bli sendt over til politiet for iverksettelse, oppgir landbrukskontoret i kommunen.

Typisk samfunnet

Enkelte raser over at det alltid offeret som skal måtte betale. Det er som en gjenganger i samfunnet, og kan sammenlignes med mobbing på skolen. Hvor mange ganger er det mobberen som blir flyttet? Det er alltid offeret. Derfor er resultatet blitt en aggressiv flue. Andre igjen mener det er helt på sin plass. Hvem trenger vell de svake.

Pulserende sentrum

Som begrunnelse for at stilettfluene må bøte med livet, viser landbrukskontoret til at Sveio har et pulserende sentrum, og at det da blir umulig for å kunne ivareta innbyggernes sin sikkerhet med ei aggresiv flue i området.

Fellingstillatelsen er likevel utsett til etter fluenes klekking, for å øke sjansene til fluemor og flueungene overlever. Kan det ikke tenkes at det blir satt i gang en hevnaksjon fra den skadelidende fluefamilien? I såfall må det vurderes om vi skal utvide fellingstillatelsen til å gjelde resten av familien. Det er ille med en aggressiv flue, om ikke man skal ha en hel familie, svarer etaten.

Les også: Erna Solberg samlet sjeldne Pokemon i Kina

Kommentarer

kommentar