Blinklys blir standard på Audi

Blinklys blir standard på Audi

Blinklys blir standard på Audi, noe av det mest innovative Audi har gjort på lenge. Denne nyvinningen skal vist nok gjøre Audi tryggere i trafikken. Men vil det fungere? Kanskje. For et lite tillegg i prisen kan du faktisk velge ta bort blinklys. Det er kanskje det Audi regner med og håper på kjøperene vil gjøre.

Det forventes at andre bilmerker vil kopiere denne nye oppfinnelsen til Audi. Det går allerede rykter om at BMW er i ferd med å finne opp sin egen versjon av blinklys. Mercedes skal allerede ha prøvd ut flere versjoner av dette nye fenomenet på sin S-klasse.

Det er heller ikke alle bilmerker som har tro på blinklys. Ingen av de kommende Tesla modellene forventes å komme med blinklys. De skal ha uttalt at de tror blinklys er flopp som vil dø ut av seg selv innen kort tid. VW tror heller ikke de vil utvikle mer ekstrautstyr til sine biler med det første. De sliter enda med å justere softwaren til å redusere utslippsverdiene ved eventuelle NAF tester.

Heller ikke hos Jaguar vil vi få se blinklys med det første. De sier de jobber for å få bort dødvekt fra bilen, ikke legge til mer dødvekt. Et feit logo merke i grillen har de derimot ingen problemer med. Bare logoen alene veier opp mot 10kg. Litt rart i grunnen siden Jaguar eiere ønsker å være anonyme. Litt som med alkoholikere som heller ikke ønsker å stå frem i all offentlighet.

Hva skal dette nye vidunderet drives av?

Skal det kjøres på strøm? Neppe. Det går nemlig rykter om at Statoil har begynt å produsere blinklysolje. Det har imidlertidig vært noe problemer med frekvensen på blinkingen. Normalt forventes det, sier Trygg Trafikk, at en frekvens på ca. 100 ganger i minuttet vil være optimalt. Statoils nye blinklysolje blinker med ca 570 ganger i minuttet. Det kan være for mye høyoktan diesel i oljen.

Les også: Tesla kutter el-bilen

Kommentarer

kommentar