Havnesjefen i Os forteller sin side om dødsdommen

Havnesjefen i Os forteller sin side om dødsdommen

Havnesjefen i Os, siden han ikke har noe annet navn kaller vi han det, forteller sine tanker rundt dødsdommen. Det er ikke akkurat moro å vite at han bare dager igjen å leve. Det kan gjøre selv den fødte optimist til en pessimist.

Årsaken til at Havnesjefen i Os må bøte med livet er at han angrep en liten jente fra den lokale barnehagen. Selv om han angrer ugjerningen, mener han at Os Kommune begår et justismord.

Les hva havnesjefen i Os selv forteller i hans eksklusive intervju med ooops.no

Havnesjefen i Os

Ingen har tatt opp ugjerningen med Havnesjefen i Os. De mener han ikke har den mentale kapasiteten til å forstå hva han har gjort. Eller kapasitet nok til i det hele tatt å bry seg.

Svanen er enig. “Hva jeg gjorde var feigt. Det var kaldblodig. Det var ondt!”

Er du lei for hva du har gjort?”, spør vi svanen.

“Du har en anelse. Det er ingenting jeg ikke kunne gjort for å kunne tatt det tilbake. Nå er det dessverre ingenting jeg kan gjøre.”

“Jeg forventer ikke at jentas familie skal tro meg. Os kommune kan ikke henrette meg for den forbrytelsen. For den svanen eksisterer ikke lengre. Jeg har blitt en mye bedre svane. Kona hadde unger, var ikke helt i form. Jeg måtte ta ungene en del og var noe stresset.”

“Hva tenker du om at du maks har et par dager igjen?”

“Det er trist selvsagt. Tenker jo at kona kommer til å ta dette helt fryktelig. Hun kommer neppe til å klarer seg. Klarer ikke hu seg, går det rett vest med ungene også. Så de henretter ikke bare meg. De tar hele familien. Svina!”, sier Havnesjefen i Os.

Om dødsstraff

“Hva synest du egentlig om dødsstraff?”

“Jeg trodde egentlig ikke vi hadde dødsstraff i Norge”, begynner svanen, før vi bryter inn.

“Joda, på dyr så.”

“De svina!”, utbryter knoppsvanen.

“Vell, jeg synest dødsstraff er noe brutalt. Det er feil at noen skal kunne ha sånn makt over andre, og gjemme seg bak loven for å ta livet av andre. Bare husk, de må selv møte Gud en dag. Hva skal de da si? ”

“Hvordan er egentlig miljøet her på Os”, spør vi Havnesjefen i OS.

“Det er helt uvirkelig egentlig. Det er som en episode av x-files. Den episoden hvor hele bygda er sprø og tar livet av alle nye som kommer til bygda. Sånn her det her i Os.”

“Hvis det er så ille, er det ikke bare til å flytte?”

Havnesjefen i Os himler med øynene og prøver på noe som skal ligne en facepalm med vingene sine. Før den forklarer (for oss uvitende tydeligvis).

“Du vet, eller kanske ikke, men vi svaner er egentlig ganske territoriale dyr. Det betyr vi flytter ikke bare når vi først har klart å klore oss fast en plass.”

Noen siste ord

“Har du noen siste ord til leserne før sjekker ut av dette stedet?”

“Jeg skal gå igjen og bite Terje Søviknes i drømmene hans. Smånappe han i føttene til han klikker. Hvordan skal han straffe en spøkelsesvane?”

“Du vet det er ikke Terje Søviknes som er ordfører i Os? Det er Marie Bruarøy.”

“Det er ikke lett å få med seg alt når du er en svane heller da. Det er ikke akkurat som jeg har tilgang til tv og aviser.”, forklarer Havnesjefen i Os.

“Lykke til svane. Da har vi fått nok Os”

Les også: Spor av pizza funnet i frossen pizza.

Kommentarer

kommentar

One thought on “Havnesjefen i Os forteller sin side om dødsdommen

Comments are closed.