Fiskeboller oppskrift stjålet fra telefonen på Sandbergs Iran ferie

Mye tyder på at Iran har hacket telefonen til Per Sandberg og stjal oppskriften på fiskeboller i hvit saus. Iran har lenge prøvd å få tak i oppskriften. Så når myndighetene visste på forhånd at Norges fiskeriminister kom på ferie hadde iranske hackere rigget seg klar på flyplassen i Teheran.

Fiskeboller oppskrift stjålet fra telefonen

Sandberg skal tidligere ha uttalt at telefonen lå stort sett i bagasjen på mesteparten av turen. Var telefonen satt i såkalt “flight mode” skulle den vært trygg. Likevel har iranerne klart å hente ut oppskriften på fiskeboller i hvit saus. Iransk etterretning er veldig flinke. 

Fiskeridepartementet har bekreftet at det var mye interessant informasjon på telefonen. Blant annet oppskriften på fiskeboller, som nå er kommet på avveie og allerede inn i butikkhyllene på Spar. 

Oppskriften på god gammeldags fiskegrateng var også på telefonen til Sandberg. Heldigvis var denne filen kryptert med røverspråket bekrefter departementet. Ellers hadde vi nok også hatt kopi av denne også i butikkhyllene nå. Det kunne vært katastrofe for Findus. Hadde denne oppskriften også lekket hadde det uten tvil betydd kabinettspørsmål for Per Sandberg og regjeringen.

Fiskerinæringen mener Sandberg har utvist utrulig dårlig dømmekraft med å ha First Price og Findus oppskrifter liggende å slenge på telefonen. Hvem som helst kunne nappet de.

Sandberg selv skal ha innrømt at det var dumt å ha alle disse oppskriftene liggende på telefonen. Iran har lenge vært ute etter å komme inn på det norske fiskebollemarkedet. Så det var naivt å tro at iranerne ikke var ute etter oppskriftene.

Tidligere etterretningstjeneste menn sier at iranerne var lite interessert i mobilnummer, epostadresser, kalendere og meldinger. Dette er informasjon de kan få fra 1881, Google og Stortinget på nettet. 

Hjemmelagde fiskeboller er allerede en salgssuksess på iranske gateresturanter i hovedstaden Teheran. Det gjennstår å se hvilken annen fiskemat vi får se på menyene. Kanskje kremet fiskesuppe, fiskeburger, steinbit og fiskesuppe? Så gjem oppskriftene deres på reker, blåskjell, hvit saus og laks.

I disse ferietider les også 5 grunner til ikke å besøke Molde.

Kommentarer

kommentar