Mexico forlanger at muren skal bygges

Donald Trump truet, både før og etter valget, med å bygge mur mot Mexico. Nå forlanger Mexico at muren skal bygges. Og at USA selv skal betale for den.

George W Bush signerte i 2006 “Secure Fence Act”, som skulle sikre deler av grensen mot Mexico. Han ville forlenge barrieren mot Mexico med 1100km. I 2010 gjensto 568km av grensen som ikke har noen form for sikring av gjerde eller mur. Det var denne strekningen Donald Trump i sine valgløfter ville sikre.

Nå forventer den mexicanske presidenten, Enrique Peña Nieto, at Donald Trump bygger muren ferdig, og at de betaler for den selv. Med Donald Trump som president vil det være viktigere enn noen gang for Mexico med mur mot USA. Det forventes at flyktningestrømmen fra USA vil øke voldsomt de neste årene.

Så langt ser det ut som om Donald Trumps valgløfter skal bli holdt. Donald Trump ønsket å sikre grensene. Canada bygger gjerde og Mexico forlanger mur. USA ender opp med å bli sperret inne i stedet for å sperre resten ute. Resultatet er kanskje det samme.

Les også: Canadas kriseplan ved Trump seier

Det vil uansett hjelpe Donald Trump til å få gjennomført resten av muren mot naboene i sør. 85% av muren er allerede ferdig, men massemedia presenterer det som det ikke finnes noe mur i fra før av. Og påstår det er en umulig oppgave og det vil ikke være mulig å betale for. Det er 568km av 3300km av muren som gjenstår. Det er ikke den kinesiske muren det er snakk om her.

Kommentarer

kommentar