Vil utvinne bitcoins i Sunndalsøra

Trond sa opp jobben for å utvinne Bitcoins i Sunndalsøra. Møringen har allerede investert mye tid og penger i bitcoin prosjektet sitt. Alt av utstyr er på plass, blant annet en 900 C Litronic fra Liebherr. En gravemaskin med omtrent 130 hestekrefter og en skuffekapasitet på nesten en kubikkmeter.

Utvinne Bitcoins er ikke for pyser

Så langt har møringen Trond ikke funnet en eneste Bitcoin. Prisen har gått kraftig ned i det siste, nesten halvert fra toppnoteringen av prisen fra tidligere i år. I skrivende stund er prisen på en Bitcoin på litt over 87 000 kroner. 25 Bitcoins trenger Trond å grave frem bare for å gå i null. Det bare om prisen ikke faller ytterligere. Det stopper han likevell ikke i å prøve å utvinne Bitcoins.

Bare sett Bitcoins på bilder

Trond har aldri sett en Bitcoin i levende live. Bare på bilder på Internett. Men han tror han skal klare å kjenne de igjen om han finner en. Han bruker omtrent samme utstyr som gullgraverne i Yukon, Alaska. Alt som er tyngre enn sand blir liggende igjen i en slags vaskemaskin.

Vet ikke at Bitcoin er digitale penger

At Bitcoin er digitale penger som ikke utvinnes med gravemaskiner og gullgraver utstyr vet ikke stakkars Trond. Og vi har ikke hjerte til å fortelle han det heller. Det ble nevnt i en bisetning at Bitcoin er Blokkjede, og han lurte et øyeblikk på om han gravde på feil sted. Hva er blockchain? Hvis det er blokkkjede, burde han gravet i Blokksberg i stedet? Hvem vet.

Digital lommebok

Trond har heller ikke noe form for digital lommebok til å lagre den digitale valutaen han graver etter. Ikke at det spiller noe for han ville uansett ikke fått bruk for den. Han vil ikke investere i bitcoin, han vil grave de frem selv. Og da trenger han ikke noe digital lommebok mener han. Trenger heller ikke noe noe btc miner. Han vil forsette å prøve å utvinne Bitcoins i Sunndalsøra.

Les også: Kryptovaluta – Titcoin mest populær bland menn

Kommentarer

kommentar