Faktisk.no får konkurranse fra fakta-faen.no

Fakta-faen.no går faktisk.no i sømmene. De skal ikke få ha monopol på faktasjekking her i landet. En del av konklusjonene til faktisk er noe tvilsomme.

Mer og breiere veier gir mer kø. Faktisk helt sant.
Miljøpartiet de grønne på kom med påstand om at mer og breiere veier gir mer kø. Der konkluderte Faktisk.no med at dette er faktisk helt sant. Fakta-faen.no konkluderte med ikke faen.

Rasmus Hansson lurer på hva poenget med større vei hvis det ikke fører til mer trafikk. Han henviser også til at når en vei blir smalere så vil det bli færre billister og de vil finne andre måter å reise på. Da lurer fakta-faen.no på hvorfor det i det hele tatt er trafikk, og ikke alle reiser på andre måter.

Det var innlysende at 9/11 var en eksplosjon. Faktisk helt sant.
Faktisk skriver at NIST (National Institute of Standards and Technology), som er en del av handelsdepartementet, har uttalt flere tonn med sprengstoff må ha blitt utplassert på forhånd. Det må også ha gått kabel i mellom hvert enkelt av sprengpunktene.

Dette er en av påstandene som konklusjonen er bygget på. Konklusjonen stemmer nok. Men når personer uten teknisk bakgrunn skal faktasjekke tekniske påstander kan det bli utfordrende. Hvorfor må det gå kabel i mellom? Det finnes gode timere og trådløse enheter. Fungerer de som kommunikasjonen i våre nye smarte strømmålere, så kommuniserer de i et nettverk og man slipper å bekymre seg over at noen ikke skulle ha dekning. Fakta-faen.no konkluderer med svake argumenter.

EU har inngått en hemmelig avtale
Påstanden “EU har inngått en hemmelig avtale som åpner grensene for flyktninger”. Konklusjonen til faktisk.no “Det finnes ingen hemmelig EU-avtale for islamisering av Europa….”.

Fakta-faen.no lurer på hvordan faktisk.no kan konkludere med at en hemmelig avtale ikke finnes?. Hvis det er en hemmelig avtale som er kjent, så er den vell ikke hemmelig? Så hvis det fantes en hemmelig avtale, hvordan kan da faktisk.no vite om det er en hemmelig avtale? Da ville den jo ikke vært hemmelig. Fakta-faen.no sin konklusjon: hvem faen veit??

Les også: Flytter fra Norge hvis finlandshette blir ulovlig

Kommentarer

kommentar