Forsvaret har store mus problemer

Forsvaret har i det seneste hatt store mus problemer. Ved inntak av nye førstegangs soldater ved Sessvollmoen er det blitt avdekket alvorlige sikkerhets problemer innen IT. Soldatene selv skylder på at forsvaret ikke har annet enn billige Microsoft mus og ikke Razer Naga gaming mus som soldatene er vandt med hjemmeifra. Dette har resultert i en del uforutsigbare hendelser på grunn av en god del feil klikking.

Opplæringsnemda i forsvaret mener selv at soldatene ikke kan klandres da forsvarsbudsjettet er såpass lavt som det er. Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide innrømmer mus problemer og skal se på nytt data budsjett for innkjøp av nye datamus. De har allerede være i kontakt med Logitech om nye datamus. Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide regner med å få til et budsjett på 3,4 millioner til innkjøp av nye datamus. Av erfaring med nyinnkjøp i forsvaret kommer dette billøpet antakelig til å bli mye høyere. Dette kan man se på de nye jagerflyene som enda ikke er levert, og de nye fregattene som ble kjøpt for noen år siden.

Ooops.no har vært i kontakt med Logitech som kan bekrefte at det norske forsvaret har vært i kontakt angående innkjøp av nye forsvarsmus. Ove Sundt ved Logitech Norge sier de har kommet frem til en ny prototype, men har hatt en del problemer med å innfri venstrehendt mus. 10% av disse  nye forsvarsmusene skal være for venstrehendte. Så gjenstår det å se om de blir kvitt mus problemene sine i forsvaret.

Kommentarer

kommentar