Anundsens mur mot Russland

Vell, det ble ikke akkurat en mur i den skala som Donald Trump skal bygge, men det blir et 200m langt gjerde. Det skal i hvert fall hete Anundsens Mur. Og jeg er veldig stolt av at jeg fikk vedtatt dette før Donald Trump fikk vedtatt å bygge sin mur mot Mexico, skal Anundsen ha uttalt til iFinnmark.

Det nye gjerde mot Russland er dimensjonert for å holde en konvensjonell flyktning ute av Norge. Har de gått flere tusen kilometer regner vi med at de ikke orker å et par hundre meter for å komme rundt gjerde. Og igjennom gjerde kommer de ikke, sier Anundsen betydelig stolt.

Dette må vell sees på som vell anvendte skattepenger? Anundsen ser på det som en investering. Dette kommer til å gi en avkastning i mange-milliarder klassen. Dessuten gir det et sterkt signal til resten av verden at vi i Norge ønsker å distansere oss fra det som skjer.

Og hva vil gjerde koste? Det blir bare småpenger. Budsjett er på 35-40 millioner. Bare skiltet med Anundsens Mur kommer på ca 500,000kr.

Men Anundsen, du er ikke først til å bygge gjerde mot Russland. Dette begynte de baltiske landene med tidligere i år. – Ingen kommentar, var det siste vi fikk ut av han.

 

Les mer om hvorfor antall flyktninger kan være feil

Kommentarer

kommentar