Snus uten nikotin blir forbudt

Helsedepartementet vil ha mer snus uten nikotin, men Finansdepartementet sier nei. Årsakene skal være mange til at Finansdepartementet vil ha bort snus uten nikotin. Det dreier seg om penger, mye penger.

Snus uten nikotin kan ikke skattelegges som vanlige tobakksvarer, og gir dermed lite klingende mynt i skattekisten til Finansdepartementet.

Snus uten nikotin er heller ikke helt ufarlig. Men i og med det er uten nikotin gir det forbrukerene en forestilling om at snusen uten nikotin er et sunt alternativ til snus med nikotin. Det stemmer ikke. Doktor Jürgen Skravland sier det blir brukt nafta i denne typen snus for å få samme følelse av at det river under leppene.

Doktor Jürgen Heinrich Skravland sier også at det stort sett er personer, eller kunder som han foretrekker å kalle de, som ønsker å slutte å snuse som kjøper denne typen snus. Det er ikke bra for legevirksomheten min i hovedstaden. – Akkurat det trenger du ikke ta med i artikkelen, sier Doktor Jürgen Heinrich Skravland.

Finansdepartementet regner med å tape 44 milliarder på snus uten nikotin. Hvis vi regner med tapte skattekroner og alle som ikke ender opp med kreft, som igjen fører til mindre arbeid på legene og mindre solgte medisiner kan beløpet være enda høyere.

Snusens venner er enig i avgjørelsen om å forby denne typen snus. Det er å holde forbrukerene for narr. Og det kan sammenlignes med å drikke øl uten alkohol.

Kommentarer

kommentar