Slutt på medaljefesten til Norge, det tomt for astmamedisin

Det er slutt på medaljefesten for Norge sin del i OL. De har nemlig ikke mere astmamedisin igjen. Astma- og allergiforbundet mener det er en urovekkende nyhet. Norge hadde med seg 6000 brukerdoser med en gateverdi på minst en halv million kroner.

Slutt på medaljefesten

Forbundet har mottatt et økende antall henvendelser angående flere doser astmamedisin. Men det er tomt. Ikke kan landslagslegen skrive ut mere resepter heller. Reseptblokka er oppbrukt. Om den ikke hadde vært det hadde det ikke hjulpet mye. Sør-Koreanske apoteker er også tomme for astmamedisin. Tyskerne kom Norge i forkjøpet. Tyskland skal ha mer astmamedisin igjen, og vil nok dermed gå forbi Norge i antall gullmedaljer på medaljelisten.

Vurdert å reise hjem før avslutningsseremonien

Norges idrettsforbund mender det er bare å pakke sakene sine og reise hjem igjen. “Vi har ikke mer å gjøre her uten astmamedisin”, sier Frode Dilldriksen. “Vi har gjort mye research om hvor mye astmamedisin vi kan putte i utøverne før vi får for høye verdier. Men assistentlegen lider av dyskalkuli, en slags dysleksi men for tall, og bommet på antall doser.”, legger Frode til.

Tar igjen i OL i Beijing i 2022

Det er allerede rekvirert 12000 brukerdoser med astmamedisinen Subutex til OL i 2022. Med utøverne full i Subutex kommer til garantert til å slå medaljerekord til USA. Vi bommet med 2 medaljer i år. I 2022 går vi for 52 medaljer sammenlagt. Og det er et realistisk mål vi er i stand til å klare. Bare dopingreglene ikke blir endret og Russland fremdeles er utesteng fra OL. Vi håper også at de russiske utøverne som fikk delta i år blir utestengt til neste vinter OL. Ellers kan det bli slutt på medaljefesten da også.

Les også om Astmamedisin til landslaget i fotball.

Les også hva NRK skriver om astmamedisin doping. Unge dropper medisin i frykt for å bli tatt i doping.

God innsatts og lykke til i OL i Bejing i 2022 folkens.

Kommentarer

kommentar