Astmamedisin til landslaget i fotball

Astmamedisin skal prøves ut på spillerene på landslaget i fotball før bortekampen mot Tsjekkia i November. Etter fadesen mot Aserbajdsjan og B laget til San Marino tar landslagsledelsen ingen sjanser.

Gode resultater på skilandslaget
Etter overveldende resultater på ski landslagene til Norge er det besluttet å prøve det samme på fotball spillerne. De orker knapt å spille en hel kamp og har mye å lære fra skiløperne som vinner nesten alt de deltar i. De som ikke er tatt i doping i hvert fall.

Låner smørebussen til skilandslaget
Etter Øystein “Pølsa” Pettersen innrømmet til VG at han, og andre ikke navngitte utøvere, satt og ruset seg på astmamedisin i smørebussen, har denne nå blitt leiet ut til Norges fotballforbund som et prøveprosjekt. Prøveprosjektet skal evalueres etter bortekampen mot Tsjekkia 11. November.

Det er signaleffekten som virker
Landslagssjef Vidar Løfshus sier at skiløperne har brukt astmamedisin og forstøver apparater i smørebussen. Han mener også at selve medisinene har ikke hatt noen effekt. Det ville vært å innrømme doping, så den så vi nesten. Men at det er signaleffekten som er utslagsgivende på prestasjonen til skiløperne.

Skal teste signaleffekten
Landslagssjefen ønsker å teste om det er medisinene eller den såkalte signaleffekten som virker prestasjonsfremmende på utøverne. Halvparten av spillerne skal derfor få ordinær astmamedisin, mens den andre halvparten skal få Plumbo. Selv om det kanskje er Placebo han mener. Gir de Plumbo kan de nok få problemer i dopingkontrollen.

Kommentarer

kommentar

One thought on “Astmamedisin til landslaget i fotball

Comments are closed.