5 grunner til ikke å besøke Bergen

Det er snart ferietid og folk har begynt å planlegge ferien. I dag skal jeg fortelle dere hvorfor dere bør styre unna Bergen, byen som er så kjedelig at det virker som en adrenalin tripp å se maling tørke. Dette er ting Visit Bergen ikke har med på siden sin.

Grunn #1: Været

La oss starte med det åpenbare, folkens. Bergen er kjent for sitt regnfulle, overskyede, dystre vær. Det er som om byen sitter fast i en uendelig syklus av duskregn og tåke. Jada, noen synes kanskje det er koselig, men hvis du leter etter en by som faktisk lever, så er ikke Bergen stedet for deg.

Grunn #2: Arkitekturen

Ta en spasertur rundt i Bergen og du vil legge merke til noe. Hver bygning ser lik ut. Det er som om arkitektene spilte et spill med «hvor mange forskjellige gråtoner kan vi bruke?» Og for ikke å snakke om mangelen på skyskrapere. Du vil ha bedre utsikt fra en føflekk enn du har fra noen bygning i Bergen.

Grunn #3: Folkene

Nordmenn er kjent for å være vennlige, men i Bergen tar de det til et helt nytt nivå. Det er som om alle går på Valium eller noe. Du vil være heldig hvis du får et smil fra noen. Og hvis du prøver å få i gang en samtale, vil de se på deg som om du er gal. Kanskje de bare er sjalu på hvor mye morsommere du har det enn de er.

Grunn #4: Maten

Hvis du er en fan av kjedelig, smakløs mat, så er Bergen stedet for deg. Den lokale spesialiteten er noe som kalles «fiskesuppe». Høres ekkelt ut, ikke sant? Stol på meg, det smaker enda verre. Og ikke engang tenk på å prøve å finne en god burger eller pizza. Det beste du kan håpe på er en gammel pølse fra en gateselger.

Grunn #5: Aktivitetene

Hva er det å gjøre i Bergen, spør du? Vel, det er det berømte fiskemarkedet, hvor du kan kjøpe alle slags slimete skapninger fra havet. Og det er et museum dedikert til komponisten Edvard Grieg, men med mindre du er en stor fan av klassisk musikk, er ikke det akkurat en spennende tur. Og så er det en taubane som tar deg opp en bakke for å få utsikt over byen. Huff så spennende.

Så der har du det folkens. Fem grunner til at du bør unngå Bergen som pesten. Men hvis du bestemmer deg for å besøke, bare husk å ta med en regnfrakk, en god bok og mye tålmodighet. Du kommer til å trenge det.

Visit Bergens nettside

Kommentarer

kommentar