Nord koreansk romstasjon

Første del av en Nord Koreansk romstasjon, Gong-gan Kyubeu, ble skutt opp natt til tirsdag 19 juli lokal tid. Det er det Nord Koreanske romfartsprogrammet, DPRK NADA, som står bak utskytingen. NADAs logo er ikke helt ulik NASAs logo. Den britiske kvalitets avisen Dailymail har skrevet om å knabbe NASAs logo tidligere her. De lager dessuten et poeng ut av at NADA betyr ingenting på spansk. USA har som kjent pensjonert romfergene som transportmiddel for å komme seg opp til ISS. Nord koreanere har i hvert fall andre fremkomstmidler enn trampoline for å komme seg ut i verdensrommet. Blant annet Unha-3 raketten.

At Nord Korea har klart å skyte opp en romstasjon er ikke det som forbløffer det internasjonale rommiljøet mest. Etter flere satellitt oppskytninger viste vi hva Nord Korea er i stand til. Det er rett og slett utseende til en Nord Koreansk romstasjon som vakker oppsikt over hele verden. Noen spekulerer i om det er en bløff, og om designet i hele tatt kan fungere. Nedenfor har vi et illustrasjonsbilde av romstasjonen.

Nord koreansk romstasjon

Norges romfartsprogram ved Andøya har uttalt den Nord Koreanske romstasjonen ser mistenkelig lik ut Norges design. Og vurderer nå søksmål mot Nord Korea for å stjålet designet.  Vi kommet tilbake til dette ved eventuelle oppdateringer i saken.

Kommentarer

kommentar

Legg igjen en kommentar