Norske journalister kunne ikke alle fire kandidatene

Norske journalister feilet stort i en undersøkelse utført av SNB. 8 av 10 Journalister kunne ikke navnet på alle fire kandidatene ved presidentvalget i USA.

Kan du navnet på de fire presidentkandidatene i USA? Det kan ikke norske journalister heller. Alle kunne navnet på to av kandidatene, Hillary Rodham Clinton og Donald John Trump. Men Jill Stein og Gary Johnson var det bare 2 av 10 som kunne navnet på. I tillegg finnes det faktisk en rekke kandidater uten offisiell stemmeseddel. For en komplett oversikt kan du finne det på ballotpedia.org

Noe av årsaken til at norske journalister ikke kunne nevne mer enn to kandidater har kanskje noe med CNN sine regler for president debattene. Har du ikke mer enn 15% oppslutning på meningsmålingene blir du heller ikke invitert til president debattene i CNN.

Av de store nyhetsmediene i USA er det bare Fox News som ser ut til å favorisere republikanernes kandidat Donald Trump. Resten favoriserer Hillary Clinton. Donald Trump visste på forhånd at skulle han nå ut til massene måte han lage oppstyr for å få sendetid i andre kanaler enn Fox News. Han fikk 24 ganger mer sendetid enn demokratenes kandidat Bernie Sanders under nominasjonsvalget.

Hadde norske journalister lest uavhengige nyhetsmedier, som er de eneste som har gitt Jill Stein og Gary Johnsen oppmerksomhet, hadde de kanskje ikke feilet så brutalt i denne undersøkelsen.

Kommentarer

kommentar