Fakta om Danmark, våre brødre i sør

Før du reiser til et annet land er det alltid greit med litt fakta. Derfor har vi her litt fakta om Danmark. Enten du vil bruke kunnskapen til å skryte på den lokale puben, eller bruke den til noe fornuftig. Som Sverige er Danmark også et yndet ferieland for nordmenn med nevene fulle av norske oljedollar. Der tilgangen på billig kjøtt, alkohol og tobakk er stor. Men det er mer fakta om Danmark enn billige varer.

Hans Ø, mellom Canada og Grønnland, er et omstritt området der både Canada og Danmark krever råderett over. Vet jo aldri, kan jo finnes olje i området. Konflikten har vært hard og langt, og den pågår enda. Når Danskene har besøkt Hans Ø legger de igjen de danske flagget og noen flasker dansk brennevin. Canadierne gjør det samme, legger igjen det canadiske flagget og noe canadisk brennevin. Synd brennevin ikke er lov i midtøsten.

Skulle du føle for å brenne et par flag i Danmark må du passe litt på. Det danske flagget kan du fyre opp grillen med, men ikke noen andre lands flagg. Så ikke tenn opp grillen med 17-mai flagget. Det kan bli kostbart.

Drivstoffprisene er omtrent på Norsk nivå. I tillegg til at AP Møller skal ha sinn del, skal den danske, som den norske, staten ha en ca 100% i avgifter.

Rev, Petterøes 1000 eller hasj, er ikke tillatt i Christiania, selv om mange tror det. Hippie delen av København, Christiania, ser ut som de lever på utsiden av de danske lovene. I praksis gjør de det, men på papiret er det like forbudt i Christiania som i resten av Danmark. Det er bare det politiet ikke er så ofte i Christiania. Motorsykkel bandene som regjerer der liker å slå i fra seg mot politiet.

Danmark har, som mange andre land i verden, vært offer for amerikanske invasjoner. I 2014 lager danske myndigheter en kopi av Danmark i spillet Minecraft. Det er tok ikke lang tid før amerikanske spillere smuglet inn TNT (som egentlig var bannet på serveren) og sprengte København og plantet en drøss med amerikanske flagg i stedet.

Etter en dose nyttig fakta skulle du nå være godt forberedt på en Danmarks tur.

Kommentarer

kommentar

Legg igjen en kommentar