Nye grener i Paralympics

Det ble vurdert innført flere nye grener i Paralympics spesialtilpasset enkelte utøvere. Spania klarte som kjent å få fjernet klassen psykisk utviklingshemmet etter Paralympics i 2000. Etter hele basketlaget til Spania spilte psykisk utviklingshemmet. For å rette på dette ble klassen psykisk utviklingshemmet gjeninnført i Paralympics i London 2012. Er er noen av eksemplene som ble vurdert som en kompensasjon fra fadesen. Noen av de ble skrotet allerede i planleggingsfasen. Andre etter prøve OL, eller prøve Paralympics.

Bueskyting for Parkinsonpasienter
Ideen om Bueskyting for Parkinsonpasienter ble skrotet allerede in planleggingsfasen. Det ble gjort med hensyn til sikkerheten til tilskuerne. Det kunne fått fatale konsekvenser. Der vådeskudd var en av grunnene som ble oppgitt.

Boksing for armløse
Boksing for armløse kom heller ikke langt i planleggingsfasen. Bare å komme på noe sånt vitner om liten innsikt for både utøvere og sporten i seg selv. Matthew Grent som kom opp med ideen burde kanskje prøvd å kvalifisere seg i en av psykisk utviklingshemmet grenene. Selv om han neppe hadde blitt kvalifisert.

Marathon for folk med alsheimer
Marathon for folk med alsheimer kom faktisk igjennom ide fasen og ble arrangert i prøve OL (eller prøve Paralympics). Der ble det konkludert med at en distanse på ca 42km var for langt, og foreslått redusert til 100m. Grunnen er at 10 av utøverne i prøve Paralympics er aldri kommet til rette etter løpet.

Resten av lekene går av stabelen som planlagt etter åpningssermonien den 7. September.

Kommentarer

kommentar

Legg igjen en kommentar