Solbrent er den nye tatoveringen

Nå er det solbrent som gjelder. Det er blitt de nye tatoveringer, og da skal du være såpass solbrent at det blir varige arr.

Scarification
I Norge begynte trenden for et par år siden med arr i stedet for tatoveringer. Metoden som ble brukt var å fjerne hud i mønster for å lage arr i spesielle mønster. Tradisjonen, scarification, er egentlig urgammelt, og stammer fra Vest-Afrika. Flere tatoveringsstudioer tilbyr såkalt scarification.

Konkurrerer med tatoveringsstudioer
Nå har solsenter kjeden Sol og Blid kastet seg inn i konkurransen. De tilbyr også arr, eller såkalt alternativ scarification, men metoden er ganske annerledes. Resultat er derimot ikke så ulikt det som tatoveringsstudioene tilbyr. Noen gjør det selv uten noe hjelp av solarium.

Solbrent i mønster
Sol og Blid smører deg inn med solkrem faktor 50. Eller sunblock om du vil. Deretter skraper de av solkrem i ønsket mønster. Der solkremen blir fjernet blir du solbrent. Såpass solbrent at det blir varige arr i ønsket mønster. 2.5 timer i solarium og du har fått et mønster som aldri forsvinner.

Kan utvikle hudkreft
Sol, eller UV strålene, er en av de tingene som kan endre DNA i kroppen vår. Blir DNA forandret hudcellene og de begynner å mutere kan det forårsake hudkreft. Det kan fort skjer dersom du får alt for mye skade på huden av solen. Da støtter vi heller “pale is the new tan” eller “hvit er den nye solbrun”.

Kommentarer

kommentar