Siste: KNM Otto Sverdrup seilte gjennom Tjeldsundet uten å gå på land

KNM Otto Sverdrup seilte i dag ettermiddag gjennom Tjeldsundet uten å gå på land. Det ble noe mindre dramatikk enn forventet da et av Helge Ingstad sine søsterskip passerte. Tjeldsund kommune hadde på forhånd opprettet et kriseteam og anbefalt innbyggerne å holde seg innendørs.

Den russiske orlogskapteinen Zotov Alexei Dmitrievich er imponert over navigasjonskunnskapene til den norske-iranske kapteinen ombord. “Det er ikke ofte norske fregatter går gjennom et sund uten å kræsje”, sier Dmitrievich mens han ler høyt og slår seg på begge knærne.

I følge MarineTraffic så ble det ikke observert noen oljetankere i nærheten. Bare noen få Bulk skip som ligger oppankret utenfor Narvik som er flere sjømil borte. TS Sola er for øyeblikket utenfor Skottland, så det utgjorde heller ingen umiddelbar trussel. For sikkerhetsskyld blir ingen av lasteskipene i Narvik sluppet fra kai tidligst i morgen tidlig. “Otto” ønsket minst 18 timers forsprang fra lasteskipene.

knm otto sverdrup kart

Sikre kilder innen FN og Syrian Observatory for Human Rights spekulerer nå i om KNM Otto Sverdrup kommer til å seile via Canada for å unngå Sture Terminalen på vei sørover.

Vi ønsker KNM Otto Sverdrup lykke til videre på seilasen.

Les også: Fikk bikinikroppen frastjålet på sydenferie

Kommentarer

kommentar