Velstand fylke ble det nye navnet

Velstand fylke skal det nye fylket på Vestlandet hete. Ikke Vestland som nevnt tidligere. På grunn av dysleksi har det oppstått en misforståelse. Notatet fra rådmannen ble skrevet på en iPhone og ordlisten kødda det helt til for de. Rådmannen som er en notorisk dyslektiker oppdaget ikke feilen før det var for sent.

Ordlisten på en iPhone er ikke av de beste. Den prioriterer ord som blir skrevet oftere. Så vi antar at rådmannen skriver Vestland oftere enn velstand. Det kan være årsaken til denne flaue fadesen med Velstand fylke, sier en ekspert.

Et annet problem, eller utfordring om du vil, som har oppstått i kjølvannet av denne tabben er Vestlandets nasjonalsang. Vestland Vestland sangen blir nå noe ubrukelig. Administrasjonen i det nye fylket vil ha sangen skrevet om, men forfatteren Tore Ørjaseter som skrev sangen i 1910 nekter å skrive om sangen. Det kan foresten nå se ut som det kan bli en ordning på den nye sangen. Kygo og Alan Walker har tilbudt seg å gjøre det mot at de får eksklusive rettigheter til fremføringen av sangen i fremtiden.

Næringslivet i Velstand fylke

En del bedrifter, organisasjoner og andre får kinkige og villedende navn i Velstand fylke. Restauranten Bare Vestland ville hatt et bedre og mer korrekt navn om de skifter navn til Bare Velstand. De får navnet til det nye fylket og noe som gjenspeiler kvaliteten på besøket av restauranten. Skipet D/S Vestland om det hadde byttet navn til D/S Velstand ville det hørt mye mer ekslusivt ut.

Andre eksempler er Vestland Marine som kunne blitt Velstand Marine. Vestland Consult kunne blitt til Velstand Consult, og hadde antakelig utvidet kundegruppen i samme slengen. Vestland Kanoutleie som blir til Velstand Kanoutleie, eller hva med Vestland Bygg som Velstand Bygg? De kunne antakelig øket prisene og omsetningen ganske kraftig. Og at Vestland Kapital skifter til Velstand Kapital er nesten obligatorisk.

Eksperter tror at de nå snur igjen på navnet og går bort fra navnet Vestland, er bevist og ingen tabbe som de selv påstår. Om fylket hadde fått navnet Vestland ville det vitnet om ufattelig dårlig kreativitet hos den politiske eliten. Og ikke minst dårlig dømmekraft. Dermed kan vi nok også vente oss lignende “tabber” med de nye fylkene Innlandet og Viken.

Les også Barnevernssaker setter Norge på verdenskartet

Kommentarer

kommentar