Hvordan unngå datavirus på nettet

Her er en kort liste om hvordan man kan unngå datavirus. Det er viktigere enn noengang å vite hvordan man beskytter seg mot virus. Virusene florerer og herjer mer enn noen gang tidligere. Folk er rett og slett ikke forsiktige nok. I mange tilfeller kan det være både farlig og kostbart å få virus på maskinen sin. Mange har blitt frastjålet sin identitet, fått mail kontoer hacket og fått alle filene sine låst eller kryptert med krav om løsepenger for å låse de opp igjen.

Her er en liste som kan hjelpe deg med å unngå datavirus.

1. Snakk med andre. Det kan gjøre trygg nettsurfing lettere. Hvis dere surfer på samme sider kan det bli mindre stress.

2. Reduser antall nettsider du besøker. Er det flere på nettverket ditt er det viktig at alle sammen sjekker maskinen regelmessig og deler resultatet med hverandre.

3. Bruk beskyttelse hver gang du er på nettet. Det vil redusere faren for virus kraftig. Du kan ikke alltid stole på at “den siden ser virus fri ut”. Har du latex allergi så finnes det latex fri beskyttelse.

4. Vask deg godt før og etter nett surfing.

5. Koble deg i fra internett. Offline bruk kan være stimulerende, gi glede og på samme tid unngå virus.

6. Unngå narkotika og alkohol. Er du påvirket at narkotika eller alkohol vil du lettere ta dårlige og feil beslutninger. Og før du vet ordet av det er du på nettsider du ikke burde vært på.

7. Skift livsstil. Skap deg en sunnere livsstil og unngå å surfe rundt på alt mulig. De få timene med glede som du har kan skape stort ubehag i lang tid fremover.

8. Ta den tiden du trenger. Ikke ha hastverk, da det er lettere å glemme å være trygg. Så ta det rolig. Din sikkerhet er verdt det.

9. Respekter deg selv. Ikke surf på nettsider du ikke vil surfe på. Ikke la andre presse deg til gå inn på usikre nettsider. Det viktigste er at du har en god opplevelse og ikke angrer i etter tid.

10. Den mest effektive og sikreste måten er å avstå fra all nett bruk, selv om det kan være både tøft og fristene.

Det var litt om hvordan man kan unngå datavirus.

Les mer om kommentering på facebook i arbeidstiden.

Kommentarer

kommentar