Støy fører til diabetes

Støy fører til diabetes og andre helseplager

Støy fører til diabetes type 2 i følge nyere forskning. Årsaken er ganske så åpenbar. Og det er grunnen til mange har diabetes type 2.

Mye og langvarig støy enten hjemme eller på arbeidsplassen vil føre til stress. Enten fordi støyen har ødelagt trivselen. Trivsel er viktig for å ha et sundt liv. Eller om du pådrar deg en hørselskade eller hørselstap kan det også føre til mye stress. Hvordan støy fører til diabetes?

Stress fører til dårligere eller manglende søvn. Når man ikke har det heilt greit med seg selv eller kroppen ikke klarer å slappe av, klarer man ikke holde seg sovende gjennom natten. Det kan virke som man har sovet, men stresset holder kroppen likevel anspent så du går glipp av den viktige REM søvnen. Men kronisk søvnmangel så ender du opp med mindre energi.

Når kroppen er utkjørt så orker du ikke trene. Kroppen vil antakelig ikke ha noe særlig godt av harde treningsøkter om du ikke en gang orker å sitte oppreist i sofaen. Hjertet jobber allerede hardt nok om du ikke skal trene på deg et hjerteinfarkt i tillegg. Konsekvensen av lite trening i tillegg til en jobb uten fysisk anstrengelse er overvekt og fedme.

Årsaken til fedme er at energiinntaket er høyere enn energiforbruket. Energi får vi i oss i form av mat og drikke. Det som blir igjen som overskudd av energi, blir lagret som fett i kroppen. For mye fett i kroppen ødelegger kroppens funksjoner som f.eks stoffskifte. Med lavt stoffskifte ligger du godt an til å utvikle diabetes type 2.

Så når kollegaene støyer eller sjefen ikke kjøper hørselsvern til å beskytte deg i fra støyende maskiner. Så blir de faktisk direkte årsak til at du utvikler diabetes type 2. Eller om ungene skriker og skråler og maser hull i hodet på deg. Eller fordi kona ikke lar deg få fred. Vis de da dette og spør om de ønsker at du skal utvikle diabetes type 2.

Dermed kan man konkludere med at støy fører til diabetes.

Kommentarer

kommentar