Pokemon Go ble stoppet før lansering i Norge

Senior rådgiver Eriksen ved Datatilsynet bekrefter at Pokemon Go ble stoppet i Norge. Flere brudd på Datatilsynets retningslinjer skal være årsaken til at Pokemon Go ble stoppet. Pokemon Go skulle etter planen slippes på det norske app markedet i dag, 15 juli.

Brudd på retningslinjer

Datatilsynet henviser til kapittel 8 i Forskrift om behandling av personopplysninger. Utvikler av Pokemon Go, Niantic, kan ikke garantere ovenfor datatilsynet at opptak gjort gjennom spillet blir slettet slik som forskriftene krever. På strømmetjenesten Twitch går direktesendinger av Pokemon Go som en farsott for tiden. Og at det da befinner seg såkalte PokeStops inne på private- og offentlig eide eiendommer blir et problem for reglene for kameraovervåking.

Telenor advarer mot uoffisiell Pokemon Go

Selv om Pokemon Go ble stoppet på de offisielle app markedene, er det fremdeles mange som spiller Pokemon Go i Norge. Flere Android brukere har lastet ned spillet gjennom sider som apkmirror.com. Telenor sier det kan medfører en hvis risiko å laste ned uoffisielle apper fra slike tjenester. Du kan lese mer om det fra Telenors egne sider her. Andre har endret / laget ny Apple ID på den amerikanske App Store for å få tilgang til Pokemon Go. Det er mindre risiko forbundet med å laste ned fra USA (eller Australia) sin App Store. Du bryter i værste fall bare Apple sine egne regler (EULA).

Flere ønsker kanselleringen velkommen

Trygg trafikk mener det er bra at Pokemon Go ble stoppet i Norge. Etter flere alvorlige hendelser i andre land. The Independent skriver her om en som kræsjet bilen sin i et tre på jakt etter Pokemon. Bildet nedenfor er fra Auburn Police Department, som viser hvordan en Pokemon jakt kan ende. Ingen kom heldigvis til skade i denne episoden. Men det kunne gått mye verre sier det britiske politiet.

pokemon go stoppet

pokemon-go-crash

The Guardian skriver om kriminelle som finner Pokestops i isolerte områder. Rett og slett for å lure uskyldige Pokemon Go spillere. Der de ender opp med å bli ranet. Ironisk nok med såkalte «lures». Les mer om dette i The Guardian her.

Fansen rett og slett forbannet

Den norske Nintendo klubben er ikke fornøyd med avgjørelsen etter Pokemon Go ble stoppet. Folk må kunne bli tatt på alvorlig og sees på som ansvarlige mennesker og i stand til passe på seg selv. Det blir vurdert å klage på avgjørelsen. Men vi kan bare vente å se hva resultatet blir. I værste fall må det lov endringer til for å kunne slippe Pokemon Go på det norske markedet.

Kommentarer

kommentar

Legg igjen en kommentar