Unngå IP-blokkering

Å vite hvordan man kan unngå ip-blokkering kan være viktig når myndighetene ser ut til å bruke virkemidler vi forventer av land som Nord-Korea. Det er enklere enn du tror. Men det kan koste deg noen få kroner å surfe sikkert uten innblanding fra myndighetene. 

Unngå IP-blokkering

Årsaken til at Norge nå vil ip-blokkere nettsider er for å beskytte de som lider av spillegalskap. Tanken er nok god, hvis dette hadde vært den egentlige årsaken. Myndighetene vil begrense noe av pengestrømmen ut av landet. Dette er bare en begynnelse. I 2013 ble dette tatt opp i stortinget, og den gangen ble det sagt at det er uaktuelt å bruke ip-blokkering. For å unngå IP-blokkering trenger er noe som heter VPN.

Hva betyr VPN?

VPN betyr Virtual Private Network, eller på norsk; Virtuelt Privat Nettverk. 

Hva er VPN?

VPN er et virtuelt nettverk som, vanligvis, er kryptert. Hvis du bruker VPN betyr det at du surfer gjennom en annen server. Sidene og tjenestene du bruker kan ikke se deg, de ser bare VPN serveren du er tilkoblet. Det betyr for deg at du kan surfe sikkert og ubegrenset (om ikke VPN leverandør begrenser tilgangen) på nettet. Den eneste som vet hvem du er på nettet er VPN leverandøren. 

Er VPN Lovlig?

Ja. Mange bedrifter i Norge, og resten av verden, bruker VPN for at ansatte skal kunne koble seg til bedriftens servere selv om man ikke er på kontoret. F.eks på hjemmekontor eller når man er ute å reiser. 

Er VPN 100% anonymt?

Ingenting er 100% på internett. Du vet ikke hvem som driver de forskjellige tjenstene eller hva de faktisk logger. VPN er likevel en av de sikreste måtene for å være anonym på nettet. For å unngå ip-blokkering er det heller ikke nødvendig å være anonym.

Hvordan bruke VPN?

For å bruke en VPN tjeneste må man skaffe seg en VPN konto fra en VPN leverandør. Her finnes det alt fra gratis leverandører (er noe skeptisk til de), til leverandører som tar 5 – 20 dollar i måneden. Det varierer vanligvis ut i fra datamengde og hastighet. Når du har registrert en VPN konto, så laster du ned et lite program du får av VPN leverandøren hvor du skrur av og på, og velger hvilket land du vil surfe gjennom. Du kan endre ip adresse til annet land når du måtte trenge det, eller ønsker det. Dette er en veldig enkel prossess, og etter du har valgt server bruker du internett som normalt. Og all internett trafikken din går kryptert gjennom serveren du valgte.

Ikke bare kan du bruke VPN til å unngå IP-blokkering, du kan også bruke VPN til å se NRK i utlandet. Hvis du vil se NRK i utlandet må du passe på at VPN tjenesten du bruker har server i Norge. For du trenger en norsk ip adresse i utlandet. Det får du om du bruker VPN med norske servere.

Hva er beste VPN tjeneste?

Her vil du nok få omtrent like mange svar som det finnes VPN tjenester. Og de finnes det flere hundre av, om ikke tusenvis. Noen kjente bra VPN tjenester som er verdt å nevne er:

ExpressVPN – Norsk VPN server og i over 90 andre land. 30-dagers pengene tilbake garanti. Har ingen prøveperiode. Koster $12,95 eller $8,32 om du kjøper for 12 måneder om gangen.

NordVPN – Har norsk VPN server, og mange andre land. 30-dagers pengene tilbake garanti. Ingen prøveperiode. Koster $11,95 eller $5,75 om du kjøper for et år om gangen.

TunnelBear – Norsk VPN server og 19 andre land. Gratis opptil 500MB data. $9,99 eller $4,99 om du bestiller for et år om gangen. Trenger ikke kredittkort for å teste gratis abonementet.

Hvem styrer jeg unna?

PureVPN er en du bør styre unna. Usikker på hvordan det er å unngå ip-blokkering med PureVPN siden den ikke maskerer ip adressen din.

Eksempel på hvordan installere TunnelBear og bruke det

1. Gå inn på siden til TunnelBear og og last ned programmet. Når du starter det for første gang får du beskjed om legge inn mail adressen din og hvilket passord du ønsker. Når det er gjort får du en mail som du verifiserer med å klikke på linken i mailen.

Unngå IP-blokkering

2. Nå som kontoen er laget er det bare å velge hvilket land du vil koble deg til. Er det for å unngå IP-Blokkering i Norge velger du selvsagt et annet land enn Norge. Her tester jeg ut Tyskland.

Unngå IP-blokkering

3. Når tilkoblingen er oppe vises det med en grønn strek fra Norge til Tyskland på kartet.

Unngå IP-blokkering

4. For å teste av vi virkelig surfer fra Tyskland bruker vi whatismyipaddress.com

Unngå IP-blokkering

 

Om du likte hvordan unngå IP-blokkering les også Nettradio app gjør narr av DAB.

Kommentarer

kommentar