Blinklys sjokkstudie: Brukes ikke av Volkswagen sjåfører

Blinklys er et fremmedord for ca 90% av Volkswagen sjåfører. Det viser en studio utført av Bilforsk. Til sammenligning bruker mellom 50 – 70% av sjåførene, av alle andre bilmerker, blinklys. 

Blinklys til besvær

Tidligere har man alltid trodd at det var sjåfører av BMW og Audi som var verstingene på trafikkregler. Dette viser seg nå å være en gal oppfatning av virkeligheten. Kanskje det er fordi det er så mange Volkswagen biler på veien som gjør at man ikke legger så godt merke til de? Eller kanskje fordi Volkswagen har verdens kjedeligste biler som gjør at man lettere legger merke til BMW og Audi? Årsakene er foreløpig uvisst. 

Hva er det med blinklys som er så skremmende for Volkswagen sjåfører? Det er det Bilforsk nå skal prøve å finne ut av. Til det har de engasjert egne psykologer og sjamaner til å intervjue over 1000 Volkswagen sjåfører. Målet med intervjuene er å finne ut hvorfor knappe 10% bruker blinklys. 

Dyrere forsikring

Siden Volkswagen sjåfører er så dårlige på bruk av blinkene lys er forsikringsselskapene nødt til å skru opp forsikringspremien på disse bilene. Bor du i tillegg i Hedmark blir forsikringen enda dårligere. For det er det fylket hvor det slurves mest uansett bilmerke. 

Les også Nissan Leaf 2019 kommer med lys som standardutstyr

Kommentarer

kommentar