Støre kledde seg ut som handlekraftig statsminister

Støre kledde seg ut som handlekraftig statsminister

Støre kledde seg ut som handlekraftig statsminister og se den enorme likheten. Det er riktig nok bare i utseende, ikke som person.

Arbeiderpartiets stortingsgruppe feiret i helgen høsttakkefest. Festen var en kom-som-du-er fest. Konseptet der går ut på at gjestene kommer slik de er i det øyeblikk de blir invitert. Hadja troppet opp i en rosa one-piece, Martin Kolberg kom i regnfrakk og sydvest og Trond Giske kom vist nok ikke i det hele tatt. Selv om han skal ha prøvd hele kvelden.

Værst fikk Støre det. Han kom utkledd som en handlekraftig statsminister, Erna Solberg, og likheten var slående. Se bare på bildet og bedøm selv. Det var riktig nok ikke utseende som var problemet. En kjempe jobb ble gjort der.

Smakløst av Støre

Handlekraften er totalt fraværende i følge kritikerne. Noen går så langt å kaller Støres kostyme for en kulturell misforståelse. Handlekraftige statsministres kulturer og verdifulle symboler skal ikke brukes som kostymer på simple fester.

I Sverige og Albania har det vært en forferdelig debatt om dette med bruk av handlekraftige statsminister kostymer på Sankthans aften. Som en slags merkelig maktperson i Norge sender Støre ut et signal om at det er helt greit istedenfor å opplyse folk.

Hårsåre og sjalu kollegaer

Stortingsgruppa stiller seg helt uforstående til kritikken. “Er du sikker på dette er seriøst”, spør de. En i finlandshette reiser seg og forsvarer Støre. “Kostymet til Støre er helt uproblematisk. Jeg tror alle, eller hvert fall noen, ser på dette som en uskyldig fest. Noen kledde seg ut som sjørøvere, en som Batman og Støre som handlekraftig statsminister. Folk kan ikke være så såre i hekken?”

Ufyselig

– En helt klassisk situasjon. Veldig enkelt for noen fra en minoritetskultur å spørre noen fra en majoritetskultur om de er såre i hekken. Kritikeren klarer ikke se humoren i dette og sier at statsministerens kultur og språk er fortsatt truet og i ferd med å dø ut.

Les også: Skiftet kjønn. Sjekk den utrolige forvandlingen.

Kommentarer

kommentar