Røykeadvarslen røyking dreper er villedende

Nå blir det bråk om røyke advarslene. Det er spesielt røyke advarselen Røyking dreper som får gjennomgå. Roy Kenneth (29) har flere ganger lagt røyken på hylla. Nå er han lei, og tar drar Helsedirektoratet for retten i Strasbourg. Han får, ikke uventet, støtte fra talspersonen Svea Schröder i tobakks giganten Reemtsma i Hamburg. Svea Schröder peker på reglene om opphav, merkevare reglene og markedsføringsloven. Svea mener også at det bryter med EU kommisjonens egne lover.

Roy Kenneth kunne også røpe at British American Tobacco Norway AS (tidligere Tiedemanns Tobakksfabrikk AS) har sponset noe av utgiftene med stevningen via sitt København kontor. Hvor mye det er snakk om får vi ikke vite, men de dekker ikke alt forteller han. Noe må dekkes fra egen lomme. Men det er en liten kostnad å ta sier Roy Kenneth. Han regner med å vinne denne saken.

– Hva er bakgrunnen for denne stevningen? Stemmer det ikke at røyking dreper, spør vi.
– Noen måtte gjøre det, for de kan ikke holde på sånn, sier Roy Kenneth. Det står på røykpakkene at røyking dreper. Men det er når du prøver å slutte å røyke at du får lyst til å drepe noen, legger Roy Kenneth til.

Vi må bare ønske han lykke til videre.

Kommentarer

kommentar

Legg igjen en kommentar