Våpen dreper ikke folk

Våpen dreper ikke folk

Våpen dreper ikke folk, det må det være andre som gjør. Donald K. Martin gjorde et eksperiment med sin hagle. Her er i følge han selv hvordan det gikk.

I går plasserte jeg haglen min på verandaen. Ga det seks skudd, og la merke til at haglen hadde ingen føtter. Så jeg plasserte det i en rullestol for å hjelpe det til å komme seg rundt forbi. Så gikk jeg avsted og lott geværet være aleine for å gjøre sitt.

Mens jeg var borte hadde hadde postmannen levert posten min. Gutten oppe i gaten hadde plukket opp gresset fra plenen min. En jente hadde gått tur med hunden hennes nedover gaten. Og en god del biler hadde stoppet på grunn av stoppskiltet i nærheten av huset mitt.

Etter 10 timer gikk jeg for å sjekke haglen min. Den hadde ikke rullet noe sted. Den hadde heller ikke drept noen selv om den hadde fått mange muligheter til det.

Kan du tenkte deg hvor overrasket jeg var? Med alt mediaoppstyret om hvor farlige våpen er, og hvordan de dreper folk. Enten misbruker folk våpen, eller så har jeg det lateste våpenet i hele verden. Så nå skal jeg avgårde for å sjekke skjeene mine. Fordi jeg har hørt at de gjør folk fete.

Kan man si våpen dreper ikke? Er det mennesket som dreper? Bør man forby mennesker? Eller i hvert fall søke om ha mennesker?

Les den originale teksten her.

Kommentarer

kommentar