Nei takk til reklame med MacBook Pro fra Apple

Nei takk til reklame med MacBook Pro

Apple har vært så sjenerøse med sin siste MacBook Pro at de lar brukerene si nei takk til reklame på YouTube uten noen form for AdBlocker eller annen software. Men det skulle vell bare mangle. Med en startpris på over 17000kr er det en liten gevinst for MacBook brukere. Så at de skal få lov til å hoppe over reklame som ellers ikke skal kunne hoppes over, er det minste Apple kan levere. Men vi sier nei takk til reklame.

Apple sliter med rykte som grådige

Apple har lenge blitt sett på som grådige, og ta en kraftig overpris for produktene sine. Så at en nylig avsløring avslørte at Apple har et påslag på ca 80% på sine produkter, gjorde ikke akkurat det tynnslitte rykte bedre. Det er vell en grunn til at Apple har klart å bli verdens mest verdifulle selskap. Det er vell ingen som klarer ved å gi bort produktene sine gratis. Så her synest jeg det minste Apple kan levere er litt nei takk til reklame på YouTube.

Har Apple gitt Nei takk til reklame med vilje?

Har Apple gitt brukerne muligheten til å hoppe over YouTube reklamen med vilje? Helt sikkert ikke, men vi får la de komme tvilen til gode for denne gang. For det kan tenkes at ønsker å poke eierne av YouTube, Google, litt i siden. Mindre reklamevisninger betyr mindre penger inn til Google. Det blir litt som at Apple viser Google fingeren. Den i midten hvis noen var i tvil. Ikke tommel-opp.

Så hvordan sier vi nei takk til reklame fra YouTube?

For å si nei takk til reklame fra YouTube trenger du en av de nyeste MacBook Pro modellene til Apple. Nærmere bestemt du trenger en av de med Touch Bar. Og jeg som trodde Touch Bar var en gimmik som ikke var brukenes til noe som helst. Når YouTube reklame kommer, som regel i begynnelsen på videoene og som varer i 5-6 sekunder og ikke han hoppes over. Hvert fall ikke uten Ad Blocker og sånne ting. Så drar du slideren på Touch baren helt til endes. Dermed spoler du forbi hele reklamen, og videoen kan startes ganske kjapt. Noen ganger starter ikke videoen helt med en gang etter du har spolt forbi reklamen. Da trykker du en plass på slideren på Touch baren, så drar du den helt til start. Og videoen begynner med en gang.

Så tusen takk til Apple for nei takk til reklame. Setter virkelig pris på det.

Les også: Analyse av reklame viser at Samsung tv’er viser 19% mer reklame.

Kommentarer

kommentar