Hege Storhaug nominert til årets fredspris

Bare 16 kvinner har blitt tildelt Nobels fredspris tidligere. Nå kan Hege Storhaug bli nummer 17. Eksperter sier Hege Storhaug er en av de store favorittene til fredsprisen 2016. Hun blir hedret for sitt fredsskapende arbeid i vårt eget land. Det er første gang noen blir nominert for fredsskapende arbeid i Norge.

Skulle hun likevel ikke bli tildelt fredsprisen er hun i godt selskap. Mahatma Gandhi som også var en fredsforkjemper fikk heller aldri fredsprisen. Winston Churchill, Elvis Presley og Jennifer Lawrence har heller aldri fått fredsprisen. Med tanke på at slemmingene Benito Moussolini (1935), Adolf Hitler (1939) og Josef Stalin (1945 og 1948) også har blitt nominert tidligere, mener vi at Hege har store muligheter til å stikke av med seieren her. Riktig nok vant aldri noen av de nevnte slemmingene, men så blir de neppe husket for fredsskapende arbeid heller.

Tidligere vinnere av fredsprisen er en av gruppene som kan nominere til fredsprisen. Og det skal være ingen andre enn fredsaktivisten Henry A. Kissinger (1973) som nominerte Hege Storhaug til årets fredspris. Henry A. Kissinger er en kjent fredsaktivist, blir husket i lang tid fremover for sitt fredsarbeid på Øst-Timor noen år etter han vant fredsprisen.

Den norske Nobel Komiteen har flertal av høyre orienterte politikere. Og Hege har antakelig nok støtte hos folket til at Nobel komiteen tildeler henne årets fredspris. Allerede i 2011 foreslo folket henne som nominert til fredsprisen. Det gikk selvsagt ikke igjennom da vanlige folk ikke kan foreslå nominerte til Nobels Fredspris.

Lykke til med kåringen!

Kommentarer

kommentar