Antall flyktninger i Norge kan være feil

Antallet flyktninger i Norge kan være lavere enn antatt. En direktør ved et asylmottak på vestlandet avslører hvordan han har trikset med antall flyktninger ved sitt fjordhotell. Mannen, som ønsker å være anonym, driver også et bemanningsbyrå. Hovedsakelig med utenlandsk arbeidskraft. Vi traff han på Lanzarote for en prat.

– Det var den perfekte kombinasjonen, sier mannen.
– For det første var ingen av de som “bodde” ved senteret reelle flyktninger, legger han til. De var alle sammen ansatt i bemanningsbyrået. De betalte ingenting for å bo hos meg. Så de tjente selv godt på å bo gratis, og jeg kunne dermed underby andre bemanningsbyrå for å leie ut arbeidskraften. I tillegg betalte utlendingsdirektoratet godt for å ha “flyktningene” boende ved hotellet mitt.

Mannen som flyttet til Lanzarote nylig angrer ingenting på at han utnyttet utlendingsdirektoratet.
– Du tror ikke folk blir forbanna når de finner ut hva du har gjort? At du utnytter samfunnet og skattebetalerne på denne måten?
– Hvorfor skulle jeg? Jeg er ikke alene om å gjøre det. Utlendingsdirektoratet har så dårlig kontroll på hvem som er her og antall flyktninger i Norge. Det er den letteste sak i verden å møte opp på grensen uten papirer og si du kommer fra Syria. Halve øst Europa ser ut som de kunne kommet fra Syria, sier han.
– Jeg har uansett gitt meg nå. Jeg fikk nok til å kunne trekke meg tilbake for en stund. Så får vi se hva vi finner på om noen år. Mange ser på flyktningene som big business, avslutter han.

Siden andre har gjort det samme, og i hvilken still det har blitt gjort vet vi ikke sikkert hvor mange som er her. Hvor mange som har reist tilbake vet vi heller ikke.

Kommentarer

kommentar

One thought on “Antall flyktninger i Norge kan være feil

Legg igjen en kommentar