Reinsdyr med slede for fly hos Widerøe i dag

Reinsdyr med slede for fly

Reinsdyr med slede for fly må til hos Widerøe når flyene ikke kan gå som normalt. Strekningen Lakselv til Hammerfest går med Reinsdyr med slede de nærmeste dagene.

På grunn av snøstorm i landets nordligste fylke har det vært mange forsinkelser og enda flere innstillinger. Fly har blitt omdirigert og noen av de som skulle til Hammerfest i fra Tromsø fikk en noe uvanlig transport i fra Lakselv til Hammerfest.

Bussen fungerte ikke

Egentlig skulle Widerøe bruke Buss for fly. På samme måte som Norwegian måtte gjøre ved flere anledninger sist år. Og NSB ofte må ty til, spesielt på Jærbanen. Bussen måtte gi tapt for snøstormen den også. Det fungerte ikke med maskineri denne dagen.

Løsningen for å få passasjerene i fra Tromsø var å bruke reinsdyr med slede i fra Lakselv til Hammerfest. Det er en strekning på 147km i bil, og tar normalt 2,5 timer å kjøre med buss. Siden det var konvensjonelle reinsdyr med slede, og ikke var nissens reinsdyr, vil nok turen ta noe lengre. Og det selv om reinsdyrene ble proppet full av kanelsnurrer for å få ekstra fart på luftgjennomstrømningen på reinsdyrene.

Les også: Buss for fly, Norwegian lærer av NSB

Russiske hackere?

Det er usikkert om det er russiske hackere som står back det dårligere været i området. Og var årsaken til at Widerøe måtte bruke Reinsdyr med slede for fly. Men det kommer nok til å bli undersøkt videre av lensmannen i Hammerfest.

Foto av Norwegian_Travler

Kommentarer

kommentar

One thought on “Reinsdyr med slede for fly hos Widerøe i dag

Comments are closed.