Fakta om Sverige, våre naboer i øst

I disse ferietider har mange nordmenn krysset over grensen til Sverige. Enten de har reist på ferie, eller på jakt etter billig kjøtt og alkohol. Men Sverige skjuler mer enn det viser. Her er noe av det som ikke ble sensurert.

I 2006 ble det forbudt å stemme på Donald Duck. Dette første selvsagt i en enorm nedgang for Donald Duck partiet som lovet gratis øl og breiere fortau. I 1991 var partiet Sveriges niende største parti.

Sverige oppfordrer til telefonterror. Det er det første landet i verden med eget telefonnummer. Men har gitt jobben med å svare til en tilfeldig svenske. Vil du ringe å plage en svenske er det bare å slå inn +46 771 793 336 på telefonen din.

Og den offisielle Twitter kontoen til Sverige går på rundgang. Hver uke blir en heldig svenske valgt ut til å styre Sverige sin twitter konto.

Når antall klamydia tilfeller doblet seg i løpet av et år, innførte Gøteborg, Stockholm og Malmø egne kondom ambulanser. Så befant du deg i en lovende situasjon uten beskyttelse var det bare å ringe ambulansen.

I Flogsta fyker vinduene opp i et student hjem kl 22 hver kveld, og studentene skriker for full hals ut vinduet. Dette har jeg hatt lyst til flere ganger selv også, men føler ikke at kl 22 er et spesielt dårlig tidspunkt der behovet melder seg som størst.

En svenske er uføretrygdet på grunn av avhengighet til Heavy Metal. Jeg var faktisk ikke klar over at det var en sykdom, selv om noe av musikken høres syk ut.

Sverige har, før OL i Rio, 625,5 OL medaljer. Enn må kanskje være svensk for å vinne en halv OL medalje.

Big Mac og surstrømming er nasjonalrettene. Sverige har flest McDonald restauranter pr innbygger i hele Europa. Og siden surstrømming lukter som kloakk er det ikke lov til å åpne inne på resturantene.

Men andre ting er kanskje mer positive, og viser at det finnes noe godt i enkelte svensker også.

Fildeling er en offentlig godkjent religion i Sverige, og blir kaldt “Kopimism”.

I 2010 innførte Sverige et lotto system der de som holdt fartsgrensen var med i en trekning av en sjekk på 20,000 kr betalt av de som ikke holdt fartsgrensen.

Kommentarer

kommentar

Legg igjen en kommentar