Aviser vurderer å slutte med artikler

Flere norske aviser tjener lite penger for tiden. Artiklene generer mye engasjement på Facebook, men svært få klikker seg inn på artiklene. Og dermed mister de reklameinntekter. Så hvorfor ikke slutte med artikler.

Flere av de store norske avisene sliter økonomisk. Mange av dem har ikke klart å følge med i tiden, etter som internett har forandret verden og særlig vanene til folk flest. Internett tok livet av musikk butikkene, og fysiske databutikker er det heller ikke vanlig å se lengre.

En av krampetrekningene til de norske avisene var såkalt betalt online abonnement for å lese noe av innholdet. Dette ble en flopp. Folk har ingen vilje til å betale for å lese på internett. Et av de siste stuntene til nettavisene var å poste det ikoniske bildet fra Vietnam krigen, som Facebook sensurerte angivelig på grunn av regler mot nakenbilder. Avisene prøvde da å gjøre et poeng ut av at Facebook sensurerer. Grunnen til avisene gjorde dette er at de er livredde for at folk skal bruke Facebook til å lese nyheter.

Siden folk er noe late, og ikke gidder å lese så mye tekst, vil avisene prøve å bare legge ut bilder med overskrift. Eller bare såkalte “meme” i stedet for og kanskje slutte med artikler. Det er liten vits å kaste bort resurser på å lage artikler som nesten ingen leser. Folk kommenterer, liker og deler ut i fra overskriftene uansett.

Et forsøk som ble gjort med en artikkel fra en nettavis, der artikkelen ble postet på Facebook. Etter ca 1 time hadde Facebook posten fått over 1000 reaksjoner i form av likes og kommentarer. Men mindre enn 10 stykker hadde klikket seg inn på artikkelen via Facebook. Da er det sløsing med ressurser å skrive artikler. Derfor blir det nå vurdert å slutte med artikler.

Kommentarer

kommentar