Stortinget skal ha kurs i «mitt og ditt».

I lys av de mange korrupsjonsskandalene i landet vil stortinget nå hente inspirasjon i fra barnehagen til kursing av stortingsrepresentantene. Barnehagekunnskap blir parlamentarisk pensum når stortinget nå skal ha kurs i «mitt og ditt». Det ryktes at neste kurs blir i å ikke snike i matkøen til kantina.

For anledningen vil både stortingsrepresentanter og ministre bytte ut sine formelle dresser og annet fint tøy med smekker for vokse, og fargerike navnelapper. Politisk analyse og kurs i offentlig tale blir fjernet fra kursplanen til stortinget og fokusere på revolusjonerende temaer som «Deling er omsorg» og «Ærlighet varer lengst».

Fargelegg innenfor etikkens linjer

For at politikerne skal kunne mestre disse komplekse temaene blir det lagt opp til praktiske øvelser. Deltakerne skal få delta i rollespill som skal simulere virkelige scenarioer som «Hvem eier denne oljeriggen?» og «Er disse skattepengene mine, dine eller til offentlig bruk?». Fargeleggingsbøker vil også hjelpe med å forankre disse utfordrende konseptene. Hver politiker vil få sitt eget sett med fargeblyanter for å unngå forvirring, selvfølgelig.

Kongen befaler…

Et videregående kurs allerede under planlegging. Noen av kursmodulene blir «Kongen befaler offentliggjør alle dine aksjehandler» og «en to tre rødt lys, ikke ansett vennene dine».

Dette banebrytende utdanningsprogrammet lover å innlede en tid med etisk opplysning i det norske Stortinget. Tross alt, hvis du ikke kan stole på politikere til å vite forskjellen mellom hva som er ditt og mitt, hvem kan du da stole på?

Trodde Kongsberg gruppen var et country band

Kommentarer

kommentar