Tesla kutter el-bilen

Tesla vurderer og kutte el-biler i Norge ved innføring av avgifter på el-bilen. – Våre biler kommer til å bli såpass dyre ved innføring av avgifter på el-bilen, sier Toril Grønstad i Tesla Norge. Tesla vil i stedet komme med dampmotorer i neste generasjon Tesla biler (Tesla Steam PWR). Damp er det foreløpig ikke avgifter på, og kan også regnes som fornybar energi hvis det brukes vedfyring.

Drivstoff på tanken
Der andre leverer med en full tank diesel eller bensin vil Tesla levere med en favn med ved. Det bør holde til et par kjøre turer. En del av fabrikken skal “bygges” om til skog.

Lover å ikke jukse
Produsenten lover å ikke jukse med hestekreftene i denne modellen. Det blir 12 hestekrefter i standardutgaven. Toppfarten blir på bekvemme 40 km/t. En del av bilene regnes med å bli solgt til New York, og der er det såpass mye kø likevel at 40 km/t vil holde i massevis.

Fordeler med damp
– Bilen vil ha frontmontert dampkjele med bakhjulsdrift, for sportsbil entusiastene. Og dermed ikke noe behov for airbag.
– Det vil være automatisk girkasse.
– Damp er en utprøvd teknologi fra 1800 talls lokomotiver som kjører langt og mye på denne teknologien.

Sportsutgave
Nye Tesla Steam PWR+ er sportsutgaven. Det blir en 2 seters roadster, men en topfart på ca 45 km/t (28 mph). Vekten er på slanke 12 tonn.

Alle ladestasjonene som det ikke blir bruk for mer kommer til å byttet ut med vanntårn. Denne nye dampmotoren er tørst på vann, og har et høyt forbruk. Vann forurenser ikke så klimagærningene har ingenting å klage over.

Forsikringspremien vil bli meget lav på nye Tesla Steam PWR bilene. Forsikringselskapene har registrert veldig få ulykker med dampdrevne biler. Så dette er en bil du kan bruke som en hverdags bil med en komfortabel kjørelengde på forsikringen uten å bli ruinert.

Les også hvordan det kan gå med forsikringen din.

Kommentarer

kommentar