Tine: Elefantmelk bedre enn kumelk

I en sjokkerende kunngjøring har Tine avslørt at de vil begynne å produsere melk fra elefanter i et forsøk på å hjelpe mennesker med å bli større og sterkere. Selskapet hevder at elefantmelk inneholder en unik kombinasjon av proteiner og næringsstoffer som kan øke menneskelig vekst og utvikling.

«Vi ser alltid etter måter å forbedre helsen og velvære til våre forbrukere,» sa Tine-talsperson Lars Sponheim. «Og vi tror at elefantmelk er nøkkelen til å låse opp menneskelig potensial.»

Ifølge Tine inneholder elefantmelk høyere nivåer av kalsium, jern og protein enn vanlig kuemelk. I tillegg hevder selskapet at den unike sammensetningen av elefantmelk kan stimulere muskelvekst og øke beintetthet, noe som gjør folk høyere og sterkere.

Kunngjøringen har skapt oppstyr i Norge, der mange stiller spørsmål ved gjennomførbarheten av å produsere melk fra slike store og ville dyr. Dyrevernsaktivister har også uttrykt bekymring for elefantenes velferd.

«Å produsere melk fra elefanter er en dypt uetisk og ikke-bærekraftig praksis,» sa dyrevernsaktivist Maria Svensen. «Disse dyrene hører hjemme i naturen, ikke i fangenskap for menneskelig forbruk.»

Til tross for motstanden, er Tine fortsatt engasjert i sitt elefantmelk-prosjekt. Selskapet har allerede begynt å bygge et toppmoderne anlegg for å huse sin voksende elefantflokk og har ansatt et team av eksperter for å overvåke melkeprosessen.

«Vi forstår at dette er et dristig og kontroversielt trekk,» sa Sponheim. «Men vi tror at det er verdt det hvis det betyr å forbedre helsen og styrken til våre kunder.»

Tine planlegger å lansere sin første batch med elefantmelk senere i år, med håp om å utvide produksjonen til andre land i nær fremtid. Om folk faktisk vil drikke melk fra elefanter, gjenstår å se, men Tine er fast bestemt på å få det til å fungere.

Kommentarer

kommentar