Unik toalettpapir dispenser i Beijing med ansiktsgjenkjenning

Unik toalettpapir dispenser

Unik toalettpapir dispenser i Beijing med ansiktsgjenkjenning skal hindre toalettpapir tyverier. Ansiktsgjenkjenning skal hindre kinesere og turister å stjele toalettpapir fra offentlige toalett i Beijing.

Må du drite i Tiantan Park i Beijing må du stille deg foran en sensor som tar bilde av ansiktet ditt. Lurer på om datatilsynet ville godkjent noe sånt her i Norge? Blir ansiktet ditt godkjent så ruller en unik toalettpapir dispenser ut 60 cm med toalettpapir. Har du litt laus mage og trenger mer? Da har du en liten utfordring. For er det mindre enn 9 minutter siden sist nekter automaten deg toalettpapir.

Etter 9 minutter kan du hente en meter til med toalettpapir. I følge China Radio International eier ikke enkelte manerer. Det kjenner vi for så vidt til i Norge også. Så derfor ble myndighetene i Beijing nødt til å installere disse Unik toalettpapir dispenserne på sine offentlige toalett.

Enkelte føler seg ukomfortabel med et kamera på toalettet. Den unike dispenseren skal gjenkjenne deg i løpet av 3 sekunder. Enkelte hevder at det kan ta opp til 30 sekunder før du får ut toalettpapir. Det hjelper det ikke om det har bygget seg opp et heftig overtrykk i magen. Siden det er så variabelt med hvor langt tid det tar med ansiktsgjenkjenning, så kanskje den ikke er automatisk? Arbeidskraft er relativt rimelig i Kina.

Andre parker har vist interesse og vil installere unik toalettpapir dispensere. Myndighetene kjører for tiden en heftig kampanje mot toalettpapir tyveri. Forbruket skal ha gått ned veldig drastisk på disse toalettene. Fra 20 til 3-4 ruller pr tredje dag. Det er ikke kommet noe data på om salget har øket tilsvarende. Men har du kjøpt deg en milion-leilighet i Beijing så må du kanskje spe på husleien med å skaffe gratis toalettpapir fra offentlige toalett.

Kanskje Lambi setter opp en unik toalettpapir dispenser rett i nærheten av deg, i nær fremtid?

Kommentarer

kommentar