Karbonavgift til folket – valgflesk fra Miljøpartiet

Karbonavgift til folket

Karbonavgift til folket er i følge MDG noe 7 av 10 godtar, med en økning på 5kr i bensinavgift. MDG har spurt 50 personer, antakelig sine egne medlemmer, og av disse 50 sier altså 69% (i følge MDG selv) ja til 5kr økning i bensinavgiften. Jeg er ingen ekspert i matematikk, men jeg vet at 69% av 50 personer blir 34,5 personer. Sitter Miljøpartiet De Gærne å dikter opp tall etter hvert som de skriver? Brukt noen tall som er realistiske i hvert fall. I dette tilfelle foreslår jeg et partall, av åpenbare grunner.

Mange ble overrasket da de forsto poenget? Øke drivstoffavgiftene med 5kr en god ide? Økte avgifter samles i en pott og deles uavkortet tilbake som en bonus? Trenger staten å låne penger av folket er det vell bare å spørre. Trenger ikke bake det inn i fantasi modeller som er tenkt ut av hippier som er uten jobb etter neste valg. Økte avgifter som valgflesk fungerer dårlig. Det samme prøvde Arbeiderpartiet seg med nettopp. Lover 15 milliarder i økte skatter om de blir valgt. Og så raser de nedover på meningsmålingene, tilsynelatende uten å vite hvorfor. Duh!

Karbonavgift til folket i Vancouver

Karbonavgift til folket ble innført, som Miljøpartiet skriver, i Britisk Columbia (Canada) i 2008. Og blir sett på som en suksess. Derfor mener Miljøpartiet at Karbonavgift til folket vil være positivt. Så lenge du ikke bor på landet og ikke har mulighetene til samme kollektiv transport som i Vancouver. I Vancouver koster bensinen 40 øre mer pr liter enn i resten av landet. Miljøpartiet har sikkert bare hatt en kommafeil i sitt regnestykke når de operer med 5kr. Det er fort gjort, og kan gjøres av de beste.

Dette fantastiske ranet, for det er nettopp et ran, skal føre til økonomisk vekst. Særlig da hos politikerne. Og det vil være grønn vekst. Mulig Miljøpartiet De Gærne er fargeblinde. For hvis vi ser på hvordan den grønne veksten ser ut i f.eks Kina som produserer våre grønne produkter. Så ser det ikke særlig grønt ut. Studer bilde under å si i fra hvis du finner noe grønt. Eller som ligner på grønt.

karbonavgift til folket 2

Her produserer de deler til vindmøller. Og noe særlig grønnere enn det blir det vell ikke. Så er du klar for karbonavgift til folket? Da bør du stemme MDG.

Kommentarer

kommentar