Transocean Winner ble Transocean Loser

Siden 2006 når Transocean Winner be reaktivert har jeg kalt den rustholken for Transocean Loser. Det var meningen Transocean Winner, eller Loser alt etter som, skulle strippes på Malta før den skulle dumpes på dynga i Tyrkia. Detter er ikke første gangen Transocean Winner skulle bli spiker. I 2003 ble rustholken parkert inders i Ølensvåg. En plass så dyster at ikke en gang været eksisterer der. Bare regn hele året.

Transoceans Winners historie har vært mørk før. En kraftig radar ble montert i det en hjørnet av riggen, og da de boret for Marathon Oil de siste årene, skulle de samle inn sjø data. Prisen var et kraftig bestrålt mannskap på dekk hvor det ble rapportert om testikkel utvekster i pannen, og ekstra kropsdeler på flere i besetningen.

Rustholken fra 1983, som het Treasure Saga den gang, måtte gi tapt for fjæresteinene i Hebridene utenfor Skotland morgenen den 7. August i år. Det er usikkert hvilken fart riggen hadde. Trolig låg den i plan innover mot land, og fikk knust diesel tankene og spydde ut flere ti talls tusen liter diesel. Det lokale fuglelivet har startet festen allerede, og man har ikke sett noen edru sjøfugler siden Transocean Loser havarerte i fjæresteinene der.

Var dette slutten for 33 år gamle Transocean Loser? Eller vil den forsette ferden videre til Tyrkia? Kanskje den blir smeltet om til tungt artilleri i kampen mot IS…

Kommentarer

kommentar

Legg igjen en kommentar