Falske nyheter er foretrukket over ekte nyheter

Falske nyheter er foretrukket over ekte nyheter

Falske nyheter er foretrukket over ekte nyheter, sant eller usant? Under president valget fikk såkalte falske nyheter flere delinger på sosiale medier enn de 20 største mediehusene. Kanskje folk er lei av nyheter og foretrekker falske nyheter?

Fordelen med falske nyheter er at de tilbyr noe ekte nyheter ikke kan tilby. De tilbyr ønsketenkning, og alternative sannheter. Som da det ble publisert at Hillary Clinton var hovedpersonen bak en okkult sex ring. Spesielt Donald Trump fansen ønsket dette var sant, og derfor tok dette helt av på nettet.

Hvordan skal ekte nyheter konkurrere med falske nyheter av dette kaliberet? De store nyhetsbyråene prøver selvsagt så godt de kan. Derfor ser vi nå en del skremsel historier om geopolitiske forhold om hvordan ting kan gå til helvete på første klasse. Da har jo de store nyhetsbyråene misforstått noe fryktelig. Hvem ønsker å lese sånt? Ikke bare gjør de seg selv en bjørnetjeneste og generer enda mer trafikk for falske nyheter. Men også en god del folk slutter å se (og lese) nyhetene i hele tatt for de blir rett og slett deprimert av å lese nyhetene.

Slutt å se nyhetene og bli lykkelig

Falske nyheter og ekte nyheter kan på mange måter være like ille. Kommer an på hvordan du ser på ting. Men hva går du glipp av om du dropper nyhetene? Hvordan påvirker det deg om du går glipp av hvordan verden kan gå til helvete med en eller annen storkrig? Har du midler eller resurser til å bygge bomberom? Ikke bare at nyhetene påvirker deg psykisk. Du kan bli lykkeligere av å gi faen i nyhetene. Nyhetene gjør deg også fysisk syk. Hvis du reagerer med stress av alle de krigene vi kan ende opp i, eller alt som kan gi deg kreft og andre uhelbredige sykdommer, vil du ende opp fysisk syk.

Så må du absolutt lese nyheter, oppsøk en side som serverer alternative nyheter.

Kommentarer

kommentar