Nå fem år etter ulykken ved Fukushima

Det er nå fem år siden jordskjelvet og tsunamien som første til at driften ved Fukushima Daiichi kraftverket tok kraft produksjonen til nye høyder. Men det hadde en kostnad. Sjøen utenfor Fukushima ble noe radioaktiv, og det ble en smule risikabelt og fiske der. Noen fordeler var det selvsagt også. Fisket man i mørke var det slettes ikke noe problem å se hvor fisken befant seg. De lyste opp som et 70-talls diskotek.

Nå skal det være trygt å fiske der igjen. Noen sjeldne delikatesse fisker finnes utenfor Fukushima som ikke finnes noe annet sted i hele verden. Som f.eks uran-flyndren på bildet øverst.

Andre interesante fiske som har oppstått nylig er plutonium-guppyien. Den skal ikke være dødelig for mennesker, men en liten tredje grads forbrenning må du regne med ved nærkontakt med denne skjønnheten.

Fukushima

Den siste søte skapningen som ble funnet, er en nyoppdaget fisk som blir kalt Radon-Gjedda. Den ser kanskje ut som den kan spise deg, men den er helt harmløs. I motsetning til de to andre lenger oppe, kan denne ikke forårsake en nedsmelting.

Fukushima

Har du tenkt deg til Fukushima… Skitt fiske!

Kommentarer

kommentar